Verburch A1 te sterk voor DUNO A1

10 oktober 2010 0:00

Daan de Ligt

Soms valt er op een nederlaag van alles af te dingen: we hadden pech, de scheidsrechter floot slecht enz.. Vandaag echter kunnen we na afloop eigenlijk uitsluitend vaststellen dat er terecht verloren is van een tegenstander die gewoon beter voetbalde dan DUNO. Zo simpel en duidelijk kan het dus ook zijn. En natuurlijk kreeg DUNO zeker in de eerste helft een paar opgelegde kansen die helaas niet benut werden, maar het aantal niet benutte kansen van Verburch was zeker nog groter dan dat van DUNO. In plaats van 1-5 had er na afloop dus ook 4-9 op het scorebord kunnen staan en ook ook dan is er gewoon sprake van een nederlaag.

Het was al snel duidelijk dat Verburch, dat tot nu toe 6 punten uit 2 wedstrijden had behaald, de betere ploeg was. De verdediging van DUNO had het erg moeilijk met de Poeldijkse aanvallers. Na wat kansen gemist te hebben, zorgden de gasten al na zo'n 10 minuten spelen voor een 0-1 voorsprong. Toch kwam DUNO nog gelijk, het was verdediger Cees-Jan die wist te scoren. Door slordigheden in de verdediging -we gaven die goals wel erg makkelijk weg heren!- liep Verburch nog voor de rust uit naar 1-3. Toch gaf DUNO zich nog niet gewonnen, er werd met veel inzet gestreden voor een beter resultaat en dat leverde dus de hierboven reeds gememoreerde niet benutte kansen op. Met 1-3 werd er gerust.

DUNO A1

Bas Toet stijlvol in actie

Na de thee alweer een strijdlustig DUNO, we probeerden het zeker enlieten de koppetjes niet hangen, maar het was Verburch dat twee keer wist te scoren en in die tweede helft ook nog een aantal riante mogelijkheden op een grotere uitslag (gelukkig maar) onverzilverd liet.

Opnieuw een nederlaag dus voor DUNO, maar ook een compliment. Het is absoluut knap dat de inzet ook ondanks een vrijwel kansloze achterstand altijd groot bleef, dat er geen zondebokken werden gezocht, dat er niet op elkaar gescholden werd en dat frustraties niet op een tegenstanderof een scheidsrechter werden afgereageerd. Het bleef gewoon een sportieve wedstrijd onder de leiding van een uitstekende scheidsrechter en met een terechte winnaar.

Niet wanhopen, gewoon hard blijven werken, zorgen dat de sfeer blijft zoals die nu is, dan komen die punten echt wel. Zeker weten!