Overwinning A1 bij Te Werve

13 november 2011 0:00

Te Werve A1 - DUNO A1 1-2 Ondanks het vroege tijdstip waarop wij moesten aantreden tegen Te Werve A1, stond er een gemotiveerd DUNO A1 op het veld. In het begin was het wel even wennen aan de manier waarop de scheidsrechter deze wedstrijd leidde. Een man die in ieder geval alle commentaar of opmerkingen richting hem, medespelers of tegenstander direct bestrafte met een vrije schop of zelfs spelers voor vijf minuten langs de kant stuurde.
DUNO ging hier op een enkeling goed mee om en dat leidde er toe dat we al snel lekker in de wedstrijd zaten, er werd goed compact gespeeld fel op de tegenstander gejaagd en goed samengespeeld.Met JP in de goal en Kenneth, Jeffrey, Kevin en Silvano in de verdediging werd er aanval na aanval van Te Werve afgeslagen het zij door een hoekschop of door zo snel mogelijk de bal weer rond te spelen en zelf een aanval op te zetten. Na tien minuten spelen kregen wij een vrije schop die door Jeffrey diep in de zestien meter werd geplaatst en door Richard geplaatst achter de keeper werd geschoven 0-1, ik ging er even rustig voor zitten want dit was weer zo'n wedstrijd waarbij ik het gevoel had deze te kunnen en moeten winnen mede doordat de tegenstander vaker bezig was met elkaar en de scheidsrechter dan met het voetballen.Niets is echter minder waar want direct vanaf de aftrap mocht Te Werve de gelijkmaker al intikken 1-1. We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan maar stroopte de mouwen op en iedereen liet zien dit foutje goed te willen maken, hierdoor kwamen er over en weer voor beide ploegen een paar goede kansen die zowel door JP als door de keeper van Te Werve goed werden gestopt. Tot de rust bleef het dan ook 1-1. In de rust waren we het met zijn allen eens om het goede spel van de eerste helft door te blijven zetten, een aanpassing in de opstelling door Nimi en Yordi van plaats te wisselen waardoor Yordi als verdedigende middenvelder en Nimi als linkshalf kwamen te spelen gaf de mogelijkheid om de verdediging te versterken en met Nimi en Ramsy op de links en rechtshalf twee opkomende middenvelders de aanval te versterken, Richard als aanvallende middenvelder en Rema en Hannes in de aanval zorgde voor een betere veldbezetting en hiermee wist de tegenstander maar moeilijk om te gaan. Toch kregen we een verrassing te verwerken want Rema werd het veld uitgestuurd door de scheidsrechter wegens commentaar dus moesten we met tien man verder, Te Werve greep deze mogelijkheid aan om nog meer aan te gaan vallen maar hierdoor stonden er te veel man voor de bal de verdediging onderschepte de bal en leverde deze prima in bij Richard die in een oogwenk en een prima pass Ramsy wegstuurde die door zijn snelheid alleen op de keeper af kon en de bal geplaatst over de keeper lobte 1-2. Met nog twintig minuten op de klok en met tien tegen elf begon Te Werve de druk nog meer op te voeren zodat er een spektakel stuk begon van vooral verdedigen en sporadisch een tegenstoot uit te delen, iedereen bleef gedisciplineerd spelen en de tegengoal bleef uit, dit leidde tot een frustatie bij een speler van Te Werve die een door JP onderschepte bal niet kon waarderen en hem hiervoor een schop tegen zijn hoofd gaf. Na enig oponthoud voor de blessure behandeling van JP, gaf de scheidsrechter aan nog zeker tien minuten te laten spelen maar wel met tien tegen tien want de speler werd voor zijn overtreding ook van het veld gestuurd.Tien minuten met je hart in de keel want Te Werve wilde deze wedstrijd niet verliezen, inzakken opvangen en verdedigen was het enige wat we nog konden doen zorgen geen tegendoelpunt te incasseren en de punten mee naar DUNO nemen was het doel.Door de inzet van alle spelers en sommige miraculeuze reddingen van JP lukte ons dat en de eerste overwinning in de competitie was voor DUNO A1 een feit, moegestreden en trots konden we naar de kleedkamer waar de overwinning uitbundig werd gevierd. Iedere week zie je verbeteringen in het spel en het team beter functioneren, en samenspelen keihard werken en strijden voor elkaar. Blijven we dit doen dan volgen er meer punten. Cor Rouffaer