Klinkende overwinning voor DUNO A1 tegen Duindorp SV

11 december 2011 0:00

DUNO A1 - Duindorp sv A1 6-2

Eindelijk weer eens een wedstrijd die zonder dat de tegenstander wegloopt of er spelers dusdanig geblesseerd raken zodat de wedstrijd niet door kan gaan.

Tegen Duindorp was het zaak deze ploeg niet te onderschatten, in de beker ronde hadden wij al met 7-0 gewonnen, dus werd er aan de ploeg duidelijk gemaakt geconcentreerd en gemotiveerd aan de wedstrijd te beginnen en vanuit een goede organisatie het spel te domineren. Met Nimi en Rinus uit de B1, die al eerder deze dag hadden gespeeld konden we het team compleet maken en stonden er elf gemotiveerde spelers op het veld.

In de tiende minuut kon Richard ver oplopen en werd niet lastig gevallen zodat hij vanaf een meter of twintig vrij kon uithalen en schitterend de 1-0 op het bord kon plaatsen, de ban was hierdoor gebroken en we konden verder aan aanvallen en druk zetten op de tegenstander denken. De verdediging met Kenneth, Jeffrey, Kevin en silvano stond als van ouds weer hun mannetje en konden elke aanval stoppen de bal inspelen op het goed draaiende middenveld waar Nimi, Rinus, Yordi en Richard hun taken goed oppakten en deze uiteindelijk op de spitsen Rema en Jos door konden spelen, een goede pass van Nimi op Jos zorgde ervoor dat de bal prima langs de keeper werd geschoven en de 2-0 was gemaakt, in de rust was het duidelijk dat als we op deze wijze door zouden spelen we de wedstrijd niet hoefde te verliezen.

Direct na de rust werd er goed druk gezet waardoor Jos de bal kon onderscheppen weer richting het doel kon doorlopen en de 3-0 kon maken, hierna dacht JP laat ik ook maar eens een verre bal geven en gaf een assist op Jos die de bal over de uitgelopen keeper lobte en de 4-0 maakte. Vanaf dat moment sloop er teveel nonchalance in de ploeg werd er onnodig veel balverlies geleden en ongeconcentreerd gevoetbald, dit gaf de tegenstander de kans om zomaar de 4-1 en de 4-2 te maken. Dit schudde de ploeg weer wakker en de mouwen werden weer op gestroopt zodat de posities weer op de juiste wijze werden ingenomen en hierdoor kon Nimi weer een prima pass geven op Jos die de bal in de verre kruising legde en de 5-2 scoorde.

Hierna kon Rema opstomen richting de goal maar voordat hij kon schieten werd hij door een verdediger neergelegd en de goed leidende scheidsrechter gaf een vrije trap die door Richard koelbloedig en tot grote vreugde van de trainer en de leider laag in de hoek het netje inging 6-2, aan het einde van de wedstrijd kon Jos nog één keer oplopen maar werd door de keeper gestopt en nu wilde Yordi heel graag de vrije schop nemen die op miraculeuze wijze net over het doel verdween. Door goed en gemotiveerd voetbal heeft de A1 deze wedstrijd gewonnen en kunnen we zo vlak voor de winterstop de pijlen naar boven richten.