DUNO A1 revancheert zich met prima uitzege bij HBS

29 september 2012 0:00

HBS A2 - HSV Duno A1 0 - 2 (0 - 1)
Het is zaterdagmiddag 29 september, twee dagen voor dat de BTW verhoogd gaat worden. Behalve dat het allemaal duurder wordt heb je er verder niets aan in dit aankomend verslag. Het is zonnig en het is redelijk tot toch wel fijn weer. Trainer Rob en leider Bert hadden de beschikking over 13 spelers, waarvan één bijzondere gast, Thomas Kokken, speler uit de B1. Want vandaag waren Ruggero en Kevin de Zeeuw te geblesseerd om überhaupt de voetbal kicks aan te trekken. Afgelopen donderdag had fysiotherapeut Peter Vonk op Duno massage tafel geconstateerd dat a.s. zaterdag te kort dag zou zijn om de heren te laten spelen. Goed om te zien dat beide heren wel aanwezig waren om hun elftal te ondersteunen.
Het wasDUNO dateen lichte overhand had op de wedstrijd. Binnen 10 minuten toch 2 goede kansen om op voorsprong te komen, iets slimmer spelen en de wedstrijd was gespeeld. En dan opeens een scherp fluitsignaal, penalty voor DUNO. Richard achter de bal. Terwijl Joeri sinds de E de penalty's neemt en 10 van 10 scoort mocht Richard een aanloop nemen. En pardoes, in plaats van 0 -1 schoot Richard in de rechterhoek waar de HBS keeper ook naar toe dook. Geen doelpunt. HBS geloofde er weer een beetje in en stroopten de mouwen nog maar eens op.
Niet veel later kwam DUNO toch op voorsprong. Vanuit een scrimmage een doelpunt van onze spits Ricardo. Het doelpunt werd geboren door geklungel van de HBS verdediging en het doorzetten van Ryshall. Voor het overige kan U mededelen dat de eerste helft een enerverende, attractief voetbal werd neer gezet door onze A1. En HBS had vaak last van zijn eigen HBS spelers. Gaande weg werd duidelijk waarom HBS nog geen wedstrijdpunten had. Zij waren binnen hun team de tegenstander zelf. En dan wordt het moeilijk voetballen voor HBS. Maar goed, ik weet het voor de rest ook niet, behalve dan dat het van zijkant goed zichtbaar was dat zij het moeilijk hadden met zichzelf. Duno daarin tegen speelden een puike wedstrijd. Iets wat wij toeschouwers graag zien. Tot in tegenstelling van vorige week werd er nu wel om de bal gestreden, het gevecht op het middenveld werd nu wel gewonnen. En ging onze A1 rusten met 0-1 voorsprong.
De tweede helft mocht Kevin van Loon starten. Overigens had Kevin de eerste helft prima staan vlaggen. Kevin op linksbuiten en de wedstrijd was nog geen 10 minuten oud, of Kevin rost de bal in het doel, 0-2, jahoe!!! Mooi, mooi en nog eens mooi. Iedereen was blij. En waarom was iedereen blij? Nou de wijze waarop dit doelpunt tot stand kwam, Silvano met een diepe pass op Joeri, Joeri naar de achterlijn, een voorzet en Kevin bij de tweede paal snoeihard tegen het netje.
HBS raakten geïrriteerd en ging steeds meer tegen zichzelf voetballen. Het spel werd ruwer en ruwer. De scheidsrechter moest aan de noodrem trekken. Nota bene de HBS aanvoerder ging de fout in. Natrappen en met rood eraf. HBS nu met tien man verder. En toch gaven zij zich niet gewonnen. HBS bleef zoeken naar de aansluitingstreffer, maar de verdediging van onze A1 stond goed. Jeffrey speelden een fantastische wedstrijd. Chevy speelden ook een prima wedstrijd en gedroeg zich als een echte aanvoerder.

Een compliment voor de mannen van A1, zo hoor je te voetballen, geloof in eigen kunnen, met passie voetballen en met je hoofd blijven spelen. Misschien toch niet zo'n gekke tijd (aanvang 16:15). Wellicht een idee om thuis ook zo laat te spelen (hahaha, nee ik zal het zeker niet opperen).
Mannen van A1: zorg ervoor dat jullie deze voetballijn vast kunt houden. Dan hebben jullie elke zaterdag een leuke middag en wij toeschouwers een gezellige zaterdagmiddag!

The Best Of The Match: Jeffrey Peek en Thomas Kokken