Nederlaag DUNO A1 bij Wilhelmus

30 oktober 2011 0:00

Pieter Sijbesma

Wilhelmus A1 - DUNO A1 5-4
Vandaag de eerste competitie wedstrijd tegen een tegenstander die in hun poule voor de beker niet één keer had verloren, het was dus van te voren een wedstrijd waarin we op ons best zouden moeten spelen.DUNO begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, met een iet wat aangepaste opstelling met Kenneth als voorstopper de altijd betrouwbare Kevin, Silvano en Jeffrey centraal en op de beide backplaatsen, Yordi die vandaag getest werd als verdedigende middenvelder, Ramsy en Nimi links en rechts, Richard centraal aanvallend en Rema en Brandon in de aanval. De tegenstander wist het eerste kwartier zich hier niet goed op aan te passen en dat resulteerde voor DUNO veel ruimte hierdoor konden steeds Nimi, Richard en Ramsy veel opkomen om de aanvallers te ondersteunen, na tien minuten kon Yordi de bal doorspelen op Ramsy die profiteerde van zijn snelheid en ver door kon lopen om de 0-1 te maken, we bleven de tegenstander vast zetten op hun helft en kregen een hoekschop die Richard kon inkoppen en de 0-2 was een feit. Zelfs de 0-3 hing in de lucht toen Ramsy weer de bal onderschepte en alleen op de keeper af kon helaas wist de keeper deze bal wel te stoppen. Hierna verloor de scheidsrechter een beetje het overzicht en gaf Wilhelmus een zeer omstreden strafschop die benut werd en de stand 1-2 werd. Door deze dwaling raakte DUNO een beetje de grip over de wedstrijd kwijt werd er te veel gelopen met de bal en op zeer knullige wijze verloren de onderschepte bal werd snel naar voren gespeeld en voor de goal gegeven JP wist de eerste inzet nog te keren maar de rebound ging er alsnog in. Met nog een minuut of twee te spelen dacht ik met deze stand de rust in te kunnen maar de scheids had zijn horlogen geloof ik al terug gezet voor de wintertijd want hij liet zelfs tot de verbazing van Wilhelmus nog elf minuten doorspelen zodat wij in de eerste helft een speeltijd konden noteren van 56 minuten, deze helft duurde zolang dat Wilhelmus in de 55e minuut nog een keer wist te scoren en de stand 3-2 werd. In de rust enige omzettingen gedaan met Brandon als verdedigende middenvelder en Yordi en Hannes in de spits. Na de rust waarin nog eens duidelijk werd gemaakt snel aan te sluiten en het speelveld klein te houden zodat er direct druk gezet kon worden wisten we weer de tegenstander het spelen moeilijk te maken en dit leidde tot een vrije schop voor DUNO, Jeffrey gaf de bal voor deze werd goed doorgekopt waardoor Nimi die goed was doorgelopen de bal netjes langs de keeper kon schuiven en de 3-3 maakte. Door toch weer te lang met de bal te blijven lopen wist de tegenstander de bal te veroveren van Richard hierdoor kon hij oplopen en de bal snoeihard van zo'n 25 meter achter JP te leggen 4-3. Hierna wilde Wilhelmus de wedstrijd op slot gooien door de druk flink op te schroeven en op een voorzet die weg gekopt werd door Kenneth vod de scheidsrechter het weer tijd om de helpende hand te bieden en hij floot weer voor een strafschop, bij de eerste strafschop was ik al stom verbaast zeker nadat ik de uitleg hoorde het aanvallen van twee verdedigers op de aanvaller een soort overtreding waar een indirecte vrije schop de regel is maar een directe gegeven werd, dit keer had de scheidsrechter een handsbal gezien maar zelfs de tegenstander en zo ook het publiek was hier stom verbaast over, de strafschop werd door JP nog gestopt maar weer werd de herkansing benut waardoor de stand 5-3 werd. DUNO toonde veerkracht en liet dit zich niet zomaar overkomen door goed samenspel moest de tegenstander de opkomende verdediger Kevin stoppen uit de vrije schop die snoeihard door Richard werd genomen kon de keeper hem niet goed verwerken en de doorgeschoven Kenneth kon de bal onderscheppen niet zelfzuchtig gaf hij de bal voor en Rema maakte de 5-4. DUNO makte zich op voor een slot offensief maar helaas wist de scheidsrechter nu wel op tijd of was het de 44e minuut de wedstrijd te beeindigen. Al met al was ik ondanks de uitslag zeer tevreden over het vertoonde spel de inzet, het positieve coachen en vooral het spelplezier van onze spelers, er stond weer eens een team in het veld dat voor elkaar wilde knokken om een goed resultaat neer te zetten. Wel is het zeer belangrijk hier op verder te kunnen gaan in de ontwikkeling van het team, kom daarom allemaal trainen zodat we voldoende conditie en spelsituaties kunnen oefenen.Een ieder die deze wedstrijd heeft gezien zowel van onze supporters als die van de tegenstander vond het een hele leuke en open wedstrijd, die beide kanten op kon gaan en eigenlijk heeft de gelukkigste partij gewonnen, dit bied in ieder geval kansen voor de volgende wedstrijden, waarin wij met het spel wat er vandaag vertoond is zeker onze kansen zullen krijgen. Cor Rouffaer