DUNO JO19-2 speelt in laatste wedstrijd gelijk tegen Duindorp JO19-1 (4-4)

26 mei 2018 0:00

De laatste wedstrijd van het seizoen met op veld 1 DUNO 1 die speelde voor promotie (en daar in slaagde). Bij zo'n wedstrijd hoort ook een terugblik op het seizoen en een vooruitblik op het volgende seizoen. Als eerste nemen wij afscheid van onze onvermoeibare middenvelder Leonardo, met longen als een paard, een goede techniek en een echte "box-to-box" speler zullen wij hem missen. Als tweede nemen wij afscheid van Lars, onze hardwerkende altijd met inzet spelende linksmidden die zich continu heeft ontwikkeld tot een waardevolle teamspeler (en wat voor afscheid, lees verder). Daarnaast bedanken wij de vader van Leo die zich trouw als vlagger heeft ingezet, integer en altijd goed gekleed, en de moeder van Marten die vele mooie foto's heeft gemaakt bij de verslagen. Nogmaals dank voor de inzet, zonder vrijwilligers kan geen vereniging functioneren.

Natuurlijk hadden wij ook nog een wedstrijd te spelen en sommige jongens hebben op wat andere posities gestaan dan normaal, waarbij wij ook (door de vele afwezigen) een beroep moesten doen op Dwight, David & Casper (en dan nog maar 12 man hadden). Het was bloedheet en Duindorp speelde nog ergens voor (een kleine kans op het kampioenschap) dus zeker geen ontspannen wedstrijd. Door goed doorgaan van Marten (waar de keeper van Duindorp er ook niet best uitzag) scoorden wij de 1-0 echter kort daarna, met wat gestuntel achterin, werd het 1-1. Lars werd in de voorste linie opgesteld, de laatste wedstrijd voor een kans op zijn eerste goal, echter Duindorp nam de leiding waar wij weer gelijk kwamen na een goede corner van Hans en sterke kopbal van Dwight.
JO19 2 Duindorp Marten keeptNa de (hard nodige rust door de hitte, gelukkig in de 1ste en 2de helft een drinkpauze) werd de wedstrijd hervat. Mike ging spelen, Marten werd keeper en in de hitte scoorde Duindorp de 3-2 waarna het moment van Lars kwam. Joaquin zette hem vrij voor de keeper, Lars schoot prima in en 3-3! Hoogtepunt van de wedstrijd! Duindorp bleef aandringen echter de tank was bij beide teams wel leeg en DUNO kreeg eigenlijk de betere kansen (los van een misverstandje tussen Casper en Marten in zijn rol als keeper). Duindorp kwam echter weer op voorsprong gelukkig scoorde Joaquin met een kopbal (na betere kansen te hebben laten liggen) de verdiende 4-4.
JO19 2 Duindorp drinkpauzeIedereen, zeker in die hitte keihard gewerkt. Andy, Hans (op de vreemde linksachterpositie maar met mooie acties naar voren), David, Thomas & Casper hielden de boel achter in dicht (met eerst Mike en 2de helft Marten als keeper). Op het middenveld werkten Leo en Tim keihard met steun van o.a. Joaquin, Andy, Mike en Lars en voorin waren Dwight, Lars, Marten en Joaquin iedereen in verschillende samenstellingen continu gevaarlijk.

In de eerste helft van de competitie kampioen waar wij af en toe wat geluk hadden en in de tweede helft in de middenmoot waar wij soms wat pech hadden. Kortom prima seizoen, nu de zomerstop, hou de app in de gaten over de ontwikkelingen bij DUNO, geniet van de vakantie en ik zie jullie heel en fit eind augustus!

PS Dwight had nog een stevige valpartij en preventief naar de 1ste hulp maar gelukkig enkel een klap op de spier en met rust zou het weer goed moeten komen.