DUNO JO-19 2 wint thuis met 4-0 tegen Den Hoorn JO-19 4

15 januari 2017 0:00

Eerste wedstrijd na de winterstop, zonder Hans die aan zijn enkel is geopereerd (sterkte), maar verder op volle sterkte. Het ligt dicht bij elkaar in onze poule dus elke wedstrijd is weer spannend.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met maar een beperkt aantal kansen voor beide partijen. Zo richting de tweede helft werd DUNO geleidelijk sterker met wat meer combineren op het middenveld, waar Den Hoorn vaak koos voor de lange bal (en ook een keer de lat trof). Uiteindelijk vlak voor rust werd de ban gebroken. Floris zet goed door op rechts, weet de bal voor te krijgen waar Gijs vrij staat en binnentikt.

Na de rust een herhaling van de eerste helft waar DUNO de wat beter voetballende ploeg was, maar Mike ons een paar keer in de wedstrijd hield en Den Hoorn nog een keer de lat trof. Uiteindelijk een vrije trap van Gijs met de mooiste goal van de wedstrijd, doorkoppen door Tony over de keeper in de goal. Daarna liet Den Hoorn het wat lopen, ze bleven gevaarlijk maar nu was DUNO duidelijk de bovenliggende partij. Achterin stond het prima met Jeremy, Andy, Gijs en Thomas waar ook Mike, onze keeper, weer een uitblinker was. Op het middenveld deden Lars, Tony, Leo, Tim & Joaquin het uitstekend met af en toe prima combinatiespel mede door opkomen van onze verdedigers en voorin bleven Maarten, Tayyip en Floris hard werken en waren continue dreigend. Na de 2-0 volgden nog 2 prima goals van Tony en Maarten en was de eerste (weliswaar geflatteerde) overwinning van 4-0 binnen.