DUNO JO19-2 pakt koppositie na winst op HBS

29 oktober 2017 0:00

Op zondag (pas) de 29ste onze derde competitiewedstrijd. En een belangrijke. HBS heeft 3 overwinningen uit 4 wedstrijden en staat 2de op dat moment en wij met 2 uit 2 daar vlak onder. Bij winst doe je mee bovenin en bij verlies loop je forse averij op. Ook een wedstrijd waar wij van verwachten dat het meer gelijk op zou gaan.

Veel wind in de eerste helft en DUNO was iets sterker, cq meer op de helft van de tegenstander, maar werd in de opbouw veel gedwongen de lange bal te spelen wat makkelijk te verdedigen was. Heel weinig kansen en de wedstrijd ging gelijk op waar ook HBS dreigend was. Opeens een uitval van HBS over links, onze verdediging uit elkaar gespeeld en de voorzet werd er ingetikt, 0-1 voor HBS. Kort daarna de 0-2 wederom door een uitval en ingetikt. Wij hadden een paar redelijke kansen maar in mineur de rust in met een 0-2 achterstand. Vorig jaar zijn wij vaker echter terugkomen uit een moeilijke positie dus vol goede moed de 2de helft in.
JO19 2 HBS AndyDirect bleek dat bij DUNO de limonade goed had gedaan. Er werd beter gespeeld, meer combinaties, meer duels gewonnen en HBS werd teruggedrukt. Al heel snel de 1-2 door een individuele actie van Tony die goed doorzette en binnenschoot. DUNO viel aan maar via een ongelukkige overtreding (?) kreeg HBS een penalty die onberispelijk werd ingeschoten (lees Mike kansloos). 1-3. DUNO stond weer op na die tegenslag, heel knap, en zette aan. Het was Floor die scoorde en de spanning terugbracht. De mooiste was van Hans na een beoogde voorzet die over de keeper zeilde en de 3-3 opleverde. Vervolgens een bijzonder incident waar wij een penalty tegen kregen en de scheidsrechter zijn beslissing terugdraaide, gelukkig voor ons. HBS was duidelijk niet fit meer en kon het niet meer belopen en de druk van DUNO was groot. Uiteindelijk was het Tony die snoeihard inkopte na 1 van de vele corners en de 4-3 forceerde met nog een paar minuten te gaan en dat was ook de einduitslag.
JO19 2 HBS HansJongens, hard gewerkt en ik trots op het karakter dat jullie hebben getoond. Super!