DUNO JO-19 2 haalt zwaarbevochten gelijkspel tegen Wilhelmus JO-19 2

6 november 2016 0:00

Tweede wedstrijd tegen een ploeg die de vorige wedstrijd met 7-0 had gewonnen. Met Marten van de JO17-1 als versterking (nog door blessures Maarten en Tayyip en vast invalkracht Joey) gingen wij in de nu vertrouwde 4-4-2 de wedstrijd in (met wat regen in de warming-up maar later gelukkig droog).

Al snel stond DUNO onder druk zonder dat, dit door goed verdedigen op alle linies, veel kansen voor Wilhelmus tot gevolg had. Na een kwartier echter toch een goal voor Wilhelmus. DUNO kreeg heel weinig kansen maar uiteindelijk in een spaarzame uitval een vrije trap, een variant met Leo en Andy (kort genomen) en strakke bal voor en Marten tikte deze er in. Voor de rust de 1-1 (waar Wilhelmus ook nog een penalty had kunnen krijgen)!
Na de rust hetzelfde spelbeeld kleine (en soms grote) kansen voor Wilhelmus, spaarzame uitvallen van DUNO. De laatste man van Wilhelmus rukte op, werd te laat opgevangen en schoot van grote afstand raak. DUNO brak niet mentaal maar werd eigenlijk gevaarlijker nu er meer ruimte kwam door de vermoeidheid, wat schoten van afstand waren het resultaat zonder echt doelrijpe kansen. Uiteindelijk moesten Tim en Leo er uit (lies, kramp) in een intensieve wedstrijd. Tien minuten voor tijd gingen wij achterin op 1 op 1 spelen en schoof Tony door, direct kwam de bal er niet uit, schot op goal en een speler van Wilhelmus tikte met zijn hand de bal er uit. Penalty en gele kaart! Joaquin schoot de penalty binnen en de wedstrijd uitspelend werd het uiteindelijk een zwaarbevochten 2-2. Iedereen heel hard gewerkt en weer een punt binnen.
Doelpunten makers (competitie, we beginnen weer opnieuw)