DUNO JO-19 2 verliest net van RKDEO

19 februari 2017 0:00

Uit tegen RKDEO JO-19 5. Met nu slechts 1 wissel, dank aan Sven & Joey dat ze meededen, op een mooie zaterdagmiddag. Het weer was dan wel mooi maar het veld niet. Keihard en meer en zandvlakte dan een grasveld. Het maakt combinatie voetbal erg moeilijk want controle over de bal en een goede korte pass is dan lastig. Besloten werd in een 4-3-3 opstelling te spelen en vooruit te gaan voetballen.

RKDEO kwam iets beter uit de startblokken, zonder echte kansen dan wat schoten uit een moeilijke hoek, maar geleidelijk in de 1ste helft werd Duno iets beter en speelde de wedstrijd zich steeds meer af op de helft van de tegenstander. Ook echter zonder echte kansen. De pass en actie bleef uit die het verschil zou maken. De scheidsrechter liet veel toe en een paar keer werd DUNO onderbroken in de opbouw door een overtreding zonder verdere consequenties dan een vrije trap.
Met 0-0 de rust in met het gegeven dat wij iets beter waren. De tweede helft werd een kopie van de eerste helft. DUNO iets sterker met nu ook wat meer druk op de goal en achterin stond het goed. Gijs gaf wat meer druk op het middenveld, Thomas hield achterin de deur dicht, Andy kwam een paar keer dreigend opzetten (met schietkans en voorzetten in de tweede helft), en Jeremy had zijn man goed onder controle. Op het middenveld moest veel loopwerk worden gedaan door Tony, Lars, Leo en Joaquin maar daar waren wij de sterkere ploeg en voorin was er weinig ruimte voor Joey, Sven en Maarten mede door het slechte veld waardoor combineren lastig was.

Na ong. 10 minuten in de 1ste helft een ongelukkig moment waarbij Leo een zeldzaam schot van RKDEO blokkeerde en van richting veranderde en Mike al grabbelend kansloos liet. Kort daarna echter aarzelde Sven niet en schoot prima raak. Wedstrijd in evenwicht maar uit een corner, met moet gezegd worden een mooie kopbal, scoorde RKDEO de 2-1. DUNO gaf nog meer druk maar doorkomen tot de 16 meter was lastig ondanks steeds aanvallender spelen en soms hanteren lange bal, paar schietkansen (Andy, Sven, Lars, Joaquin) was het enige dat DUNO nog kon forceren en een penalty had gegeven kunnen worden na een duw op Tony.
Kortom 2-1 verlies, niet terecht, minimaal een punt was verdiend. Nu even rust en dan pakken wij het 11 maart weer op tegen Wippolder thuis.