DUNO JO19-2 verliest nipt van Forum Sport JO19-4 (2-1)

17 september 2017 0:00

Vorige week ging de wedstrijd jammer genoeg niet door, maar nu de kraker tegen Forum Sport. Zij alle beide wedstrijden met grote uitslagen gewonnen en wij ook onze eerste wedstrijd met een grote uitslag. Dus duidelijk om de winst in de beker-poule. Jammer genoeg begon de wedstrijd ruim een half uur later en (mede daardoor?) begon Duno niet scherp aan de wedstrijd.

JO19 2 linie
Forum Sport was duidelijk de betere op het veld en DUNO kwam er niet makkelijk uit en moest vaak ook voor de lange bal kiezen of de pas was niet goed genoeg. Gevolg van de continue druk op de goal wat uiteindelijk resulteerde in een penalty (of die terecht was kun je over twisten) en 1-0 voor Forum Sport. DUNO echter begon langzaam beter te voetballen en de wedstrijd werd steeds
meer gelijkwaardig en DUNO steeds dreigender. Uiteindelijk een hele mooie actie van Maarten die hard inschoot en zorgde voor de 1-1. Tony geselde de lat nog een keer (die goals komen Tony!) en aan de andere kant kon een penalty gegeven worden na weer een doorbraak van de razendsnelle rechterspits (maar die werd niet gegeven). Kansen over en weer maar uiteindelijk met 1-1 de rust in.
JO19 2 Forumsport verdedigen
Na de rust ongeveer hetzelfde spel, beide elftallen aan elkaar gewaagd met kansen over en weer maar vooral ook een duel op het middenveld en goed verdedigen door beide partijen. Halverwege de 2de helft kreeg Marten echter een (terechte, moeten wij reëel over zijn) rode kaart en stonden wij plotseling met 10 man. Overschakelen op 2-3-3 en hopen de boel dicht te houden achterin. Dat ging ook lange tijd goed met Mike in een hoofdrol (die is er nu lekker ingekomen) en o.a. een spectaculaire redding van Hans voor de goal. Iedereen werkte keihard, bleef voetballen als het kon en ook wij blijven dreigend in de counter. Uiteindelijk viel dan toch de 2-1 toen de bal niet goed werd gewerkt en steeds weer terugkwam voor de goal.
JO19 2 goali in de aanval
De laatste hectische 5 minuten gingen wij 1 op 1 achterin spelen en kregen nog kansen voor Lars, Floris (net niet meenemen van de bal) en schoot Andy nog een keer goed in met een uitstekende redding van hun keeper. Het bleef 2-1 en niet door in de beker, maar een wedstrijd waar ik zelf trots ben op de jongens die deze (met soms goed voetbal) konden kantelen en met veel inzet lang
overeind bleven tegen een goede tegenstander. Kortom wij zijn klaar voor de competitie en ik heb er vertrouwen en zin in!