DUNO JO19-2 start goed in de competitie met winst bij Die Haghe

30 oktober 2016 0:00

Die Haghe - DUNO JO19-2 0-1 (0-1), zaterdag 29 oktober 2016

Tsja, winnaar in de beker met als gevolg promotie naar de 3de klasse. Even afwachten of wij kunnen meekomen in een klasse hoger. Met 13 spelers (beterschap Maarten & Tayyip) begonnen wij in een 4-4-2 opstelling aan de wedstrijd tegen Die Haghe O-19 3 (de A3) met lekker weer en op een redelijke echte grasmat.

Eigenlijk bleek al snel dat Die Haghe heel veel moeite had met ons spel en er op het middenveld niet aan te pas kwam. Gevolg was dat wij in de aanval waren en niet echter onder druk werden gezet achterin. Al heel snel resulteerde dat in een schitterende goal van Leonardo. Waar de trainer een voorzet verwachte schoot hij hard in van uit een lastige hoek. Na de 1-0 kwamen er nog een aantal goede kansen waarbij Hans nog een keer de paal raakte. Achterin stonden in wisselende samenstellingen Gijs, Andy, Joaquin, Thomas en Jeremy prima te verdedigen en los van een scrimmage bij een zeldzame corner van Die Haghe, waar Mike uitstekend keepte, konden ze rustig opbouwen (haal de bal er uit was de gevleugelde kreet). Op het middenveld heersten Tony en Leonardo met steun van Lars, Tim en Hans die prima hun man in de gaten hielden en goed druk zetten. Voorin werkten Floris en Joey keihard waarmee zij het Die Haghe continu moeilijk maakten in de opbouw. Kortom in de 1ste helft waren wij de baas op het veld maar vergaten te scoren.
In de 2de helft geen aanpassingen in de tactiek en het spelbeeld. Kansen voor Lars, Joey (na weer een schot op de paal van Hans), Hans zelf, Floris, etc. werden niet verzilverd en het bleef maar 1-0 staan. De penalty op een duidelijke overtreding op Hans werd niet gegeven (door de verder prima fluitende scheidsrechter) en het gevolg was dat Die Haghe aan het einde toch wat vrijer begon te spelen (wanhoopsoffensief). Mike hield er knap nog een bal uit en na 51 minuten (!) werd de 2de helft afgefloten en konden wij de 3 punten volledig verdient binnenhalen.
Volgende week tegen de koploper na 1 ronde en dan weten wij echt waar wij staan in deze poule maar deze overwinning is in elk geval binnen. Hard gewerkt en prima gespeeld (goede passes en veel driehoekjes, taken uitgevoerd, etc.).
Doelpunten makers (competitie, we beginnen weer opnieuw)