DUNO JO19-2 verstevigt koppositie in bekerpoule

2 oktober 2016 0:00

DUNO O-19 2 (A2) - VELO JO 19-5 6-0, zaterdag 1 oktober 2016
De wedstrijd begon met een tegenvaller. Maarten was onderweg naar DUNO gevallen met de fiets en moest in het gips. Sterkte Maarten!!
Zonder Maarten en Gijs (blessure) begonnen wij aan de wedstrijd tegen Velo. Velo stond voor de wedstrijd in punten nog gelijk dus op papier verwachten wij een spannende strijd. In het vertrouwde 4-3-3 bleek al snel dat DUNO een goede dag had en Velo een mindere dag.

Aanval na aanval op het doel van Velo en vele kansen waren het gevolg. De eerste goal bleef echter lang uit en ook Velo kreeg een paar kleine kansjes met spaarzame tegenaanvallen. Uiteindelijk was het Floris die de ban brak en in de korte hoek na een mooie actie scoorde. Dit brak de ban en in de eerste helft scoorde Joey (kort wegdraaien, direct inschieten) en Andy (opkomen en inschieten) de 2-0 en 3-0.
In de tweede helft bleef de tactiek hetzelfde, stond Velo niet meer in de organisatie en het werd nog meer inrichtingsverkeer. Hans met een actie, Joey met een vrij trap die er via een speler van Velo inging en tenslotte Tony met een intikker (maar je moet er wel staan), dit na een solo van Jeremy die 4 man voorbij ging. zorgden voor een eindscore van 6-0.
DUNO speelde uitstekend, Thomas, Joaquin, Andy en Jeremy kwamen eigenlijk achterin niet in de problemen en als er een uitval was stond Mike uitstekend te keepen (ook nog dank aan de paal). Op het middenveld deden Tony, Lars, Tim (voor zijn val, daarna even rust genomen) het prima, veld groot als wij de bal hadden en klein als de tegenstander die had. Voorin waren Floris, Tayyip en Joey continu gevaarlijk maar ook in samenwerking met het opkomende middenveld & verdediging. Kortom meer dan verdiend gewonnen. Voor alle spelers, laat de ouders even naar de foto's kijken die door de vader van Joaquin zijn gemaakt, superleuk! Hopelijk volgende week teamfoto bij de laatste bekerwedstrijd en deze week nog weer stevig trainen!