DUNO JO19-2 is succesvol tegen Schipluiden JO19-2

11 februari 2018 0:00

Schipluiden JO19-2 - DUNO JO19-2 1-3, zaterdag 10 februari 2018

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie voor de 2de helft van het seizoen. Nu in de 3de klasse dus even afwachten waar wij staan. Schipluiden net als wijzelf als kampioen van de 4de klasse èn dus gepromoveerd naar de 3de klasse in dezelfde situatie. Weer was prima, echt gras (toch het leukste) en wij stonden met 13 man klaar (waarvan 2 wat laat J) door ziekte van Jeremy en de blessure van Tayyip.

In de 1ste helft was DUNO duidelijk de sterkere ploeg in de vertrouwde 4-3-3 opstelling. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij meer kansen en werd Schipluiden ver teruggedrukt op eigen helft. Dit resulteerde in een schot van Andy op een afgeslagen bal en hands in de 16, penalty, die Andy vervolgens zelf inschoot. Na een mooie aanval over vele schijven met als laatste een voorzet van Floris kopte Maarten de bal keurig in en een verdiende 0-2. Vervolgens een incident op het veld, waarbij de scheidsrechter zich liet gaan tegen Andy en die er uit stuurde, en wij opeens met 10 man stonden.
Gelukkig kwam die scheidsrechter niet terug in de 2de helft en mocht Andy weer gewoon (terecht) meedoen. DUNO toch wat van slag (moeten wij met 10 man verder, nieuwe opstelling, hoe gaan wij spelen) en de wedstrijd werd meer gelijkwaardig waar wij minder aan voetballen toekwamen dan voor de rust. Nog steeds de betere ploeg met meer kansen maar ongelukkig werd het 1-2 en bleef het spannend tot het einde waar wij er niet in slaagden de beslissende 1-3 te maken. Gelukkig bleef het daar bij en hebben wij een goede start in de competitie, waarbij het spel voor de rust hetgeen is wij ook de andere wedstrijden moeten laten zien.