DUNO JO-19 2 wint moeizaam maar verdiend van Wippolder JO-19 4

27 november 2016 0:00

Zonder Lars en Joey richting Wippolder wat nog best lastig te vinden was. Besloten werd te starten met een 4-3-3 opstelling en te kijken hoe dat de eerste minuten zou uitpakken.

Nou, het eerste kwartier ging gelijk op waar beide kanten kansen creëerden. Jammer genoeg profiteerde Wippolder van een slippertje en scoorde de 1-0. Op dat moment kantelde echter ook de wedstrijd en ging DUNO beter spelen en meer domineren. Met de snelheid van Hans voorin en Floris/Maarten die respectievelijk links & rechts het de directe tegenstander zeer lastig maakten kregen wij kleine en grote kansen. Leo, Tim, Joaquin & Tony zorgden voor de aanvoer en aansluiting en achterin stond het goed met Andy, Jeremy, Gijs en Thomas. Uiteindelijk stond Mike er ook wanneer nodig. Groot nadeel was dat bij een voordeelsituatie die een goal opleverde de scheidsrechter al gefloten had en wij uiteindelijk met een 1-0 achterstand de rust inging.

Besloten werd niks te veranderen aan de speelstijl. Wij speelden prima, De bal deed het werk en de vrije man werd gevonden, hadden het overwicht en kregen kansen. En dat bleek in de 2de helft! Wippolder werd met uitstekend voetbal nog meer onder druk gezet en vele kansen volgden. Tony schoot verwoestend op de lat, de paal werd geraakt en de goal kon niet uitblijven. Uiteindelijk was het Floris die de ban brak en zijn eerste goal van de competitie maakt. DUNO bleef drukken en Hans zette goed door, speelde zich vrij en schoot uitstekend in en dus de verdiende 2-1. Tayyip pakte nog een aantal minuten mee en het overwicht bleef. Enkel de laatste minuten zette Wippolder nog aan en moest Mike nog aan de bak met o.a. een spectaculaire duik. De 2-1 werd binnengehaald, een hele sterke wedstrijd en positie 3 in de poule!