VELO net even te snel voor DUNO JO8-1

21 april 2018 0:00

Om kwart over 8 verzamelen we bij VELO. Helemaal niet erg om vandaag zo vroeg te verzamelen. De zon schijnt al en het belooft een mooie dag te worden. Zal dat voor onze jongens ook gelden? We starten met de opwarming, voordat we om kwart voor 9 beginnen met de wedstrijd.

Quinten is keeper en Sebas staat wissel. Omdat we maar een wissel hebben vandaag, kan er veel gerouleerd worden en kan iedereen lekker veel spelen. Voordat we ook maar echt begonnen zijn, scoort VELO het eerste doelpunt en staat het na een minuut 1-0. Je ziet meteen dat VELO een sterk team heeft. Ze gaan snel in de aanval, maar onze keeper Quinten houdt de bal tegen. Er komt een corner voor VELO, maar deze bal gaat over de lijn. Mick neemt de bal uit en terug in het veld verdedigt hij goed, maar hierdoor krijgt VELO wel weer een corner. En deze gaat erin en dat maakt het 2-0. DUNO gaat in de aanval en het eerste schot voor DUNO komt van Marijn. Helaas gaat deze naast. Mick neemt de bal uit en komt terecht bij VELO. Zij rennen naar voren, de bal wordt geschoten en gaat in het doel. Dat is 3-0. Sebas komt op de positie van Mick in het veld en verdedigt goed. Hij gaat echt op de bal af en zorgt ervoor dat de bal niet in de buurt van ons doel kan komen. Als Marijn de bal indribbelt en schiet, staat het 3-1, want hij gaat er gewoon in. Als we weer op de helft van DUNO zijn en Marijn de bal weg wil schieten, komt ‘ie bijna in ons eigen doel terecht. Met wat geluk gaat de bal naast. Dit is wel een corner voor VELO en daar zijn ze blijkbaar goed in, want ook deze gaat erin. 4-1. De eerste time-out.
JO8 1 Velo hoektrap
Als we weer begonnen zijn en VELO onze kant op komt, blokt Mick de bal. VELO mag de bal uitnemen en er wordt goed verdedigt door Sebas. Quinten mag de bal schoppen en komt ver in het veld, maar VELO komt in balbezit en schiet. Gelukkig gaat deze er niet in. DUNO doet echt zijn best, maar VELO is net een tandje beter. Als VELO de bal uit mag nemen, komt deze bij een vrije man terecht en hij kan vrij schieten op doel, maar gelukkig staat Sebas daar die de bal tegenhoudt. En ook nu weer een corner voor VELO, gelukkig gaat deze er een keer niet in. Als Mick de bal uitneemt, gaat deze bijna in het doel. Bijna, dat is niet helemaal. De keeper van VELO schiet de bal het veld in en komt recht op de voet van Mick. Hij schiet recht op het doel, maar de bal wordt gevangen door de keeper. Er zijn kansen voor DUNO, maar zoals gezegd, VELO is echt wat beter en zo komt de stand voor rust op 5-1 en uiteindelijk op 6-1.
JO8 1 Velo intrap DUNO
Na de rust staat Mick in het doel. De bal wordt door DUNO naar voren geschoten, maar daar staat helemaal niemand. Zonde, want zo worden er natuurlijk geen doelpunten gemaakt. Als de VELO de bal krijgt, gaan ze weer. Ze zijn snel en rennen onze spelertjes eruit. En zo komen ze bij ons doel en wordt er gescoord. Het staat nu 7-1. Taylan neemt de bal uit, maar komt terecht bij VELO. Olti verdedigt goed. Onze jongens strijden en doen hun best, maar de tegenstander komt door de verdediging heen en ze scoren 8-1. De jongens van VELO spelen snel en behendig en hebben snel voetenwerk. Daar zijn wij niet tegenop gewassen. De voetbewegingen van de tegenstander brengen ons op het verkeerde been, waardoor ze veel langs ons heen kunnen komen. Er komt weer een schot van VELO, maar nu duikt Mick goed op de bal, waardoor deze er niet in gaat. Net voor de time-out komt er een harde bal tegen Sayfedinne. Gelukkig kan hij na de time-out doorspelen.
JO8 1 Velo penaltiesDe laatste tien minuten gaan in. Sayfedinne neemt een corner en Marijn scoort hieruit de 8-2. We gaan door. Er worden nog wat ballen uitgenomen, er wordt goed verdedigt en we proberen naar voren te komen. Als VELO in de aanval gaat, zijn we blij als deze speler over de bal struikelt en niet bij het doel van DUNO komt. Jammer genoeg staat daar een andere speler die wel een kans ziet en er 2-9 van maakt. Mick houdt nog een bal tegen, maar de volgende bal die met kracht geschoten wordt gaat er wel in en zo is de eindstand 2-10. We sluiten de wedstrijd af met penalty's. Helaas was ook VELO te goed voor ons, maar ach… ook al hebben we verloren, het was fijn om langs te lijn te staan (in het zonnetje)