DUNO JO8-1 pakt lekker uit in eerste competitiewedstrijd

11 februari 2018 0:00

GSC-ESDO J08 - DUNO JO8-1 5-15, zaterdag 10 februari 2018

Het is zaterdag 10 februari, een graadje of 3 en vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd. We verzamelen om 8 uur bij ESDO en om half 9 is de aftrap.
We starten goed en al na 1 minuut scoort Olti de 0-1. Een mooi begin van wat een nog mooiere wedstrijd gaat worden.

Binnen 6 minuten staat het namelijk al 0-4, met doelpunten gemaakt door Olti (0-2), Marijn (0-3) en Taylan (0-4). Kunnen we dit vasthouden? De kou valt gelukkig mee en het voordeel van zo een vroege wedstrijd is dat je de zon ziet opkomen. Heerlijk! Doelpunten en zon, wat is het leuk om een voetbalmoeder te zijn.

De eerste 10 minuten zijn we alleen op de helft van ESDO te vinden. We moeten oppassen dat Sebas, die keeper is, geen kou vat van het stilstaan. Hij heeft nu gelukkig wel
alle tijd om de wedstrijd op het veld achter hem te volgen.
Olti is de stille kracht van het team. Je hoort hem zelden, maar dan is hij er ineens met mooie acties. Hij rent zo 3 man voorbij en schiet, deze keer helaas naast. Maar in de 9de minuut scoort Marijn wel en staat het 0-5. Een mooie stand om even rust te nemen. Taylan is de wissel in de tweede 10 minuten.
We starten op de helft van DUNO, maar al snel zijn we weer terug op de helft van de tegenstander. En daar scoort Mick de 0-6 en niet snel daarna is het 0-7, Olti legt de bal mooi af en Amir scoort het doelpunt. Terwijl ik alles in steekwoorden noteer voor dit verslag wordt de 0-8 gemaakt door Mick. Ik heb bijna geen tijd om alles rustig op te schrijven. Om Sebas een beetje warm te houden komt ESDO zijn kant op en wordt er geschoten. Het eerste tegendoelpunt wordt gemaakt en zo staat het 1-8.
JO8a
Bij de aanval van DUNO gaat het dan even mis en is daar een botsing met Mick, Marijn en een speler van ESDO. Na wat tranen mag Marijn de bal uitnemen.
De bal wordt goed verdedigt door de tegenpartij en zo komen ze weer de kant op van Sebas. Ze scoren en dit brengt de stand op 2-8. Omdat zij er nu 2 gescoord hebben, scoren wij er ook nog 2, wat de stand voor rust brengt op 2-10. Waaronder een mooi afstandsschot van Marijn. In de derde 10 minuten staat Mick wissel. Olti is nu de keeper en houdt zijn eerste bal mooi tegen.
Quinten verdedigt en schiet naar Sebas, helaas stuit hij op de keeper. Er wordt dan een hoekschop genomen door Marijn. De bal komt weer bij Quinten terecht die achter helemaal vrij staat, hij schiet de bal hard naar voren, waar Sebas hem aanneemt en scoort, het is 2-11. Vervolgens is het bijna 3-11, maar de bal wordt net van de lijn gehouden.
Er komen dan wat gevaarlijke acties van ESDO en spelen ze te veel op de helft van DUNO. In een verdedigingsactie wordt Taylan geraakt op zijn voet en ligt op de grond. Helaas geen vrije trap, maar het was het proberen waard. Gelukkig kan hij hierna weer hard achter de bal aanrennen. Dan komt er een mooie actie van onze spits. Sebas rent alleen op het doel af, weinig verdediging door de tegenpartij en scoort de 2-12.
JO8b
En zo zijn er nog twee mooie acties van Sebas. Helaas mist Amir de aangespeelde bal door Sebas en mist Sebas vervolgens ook het doel.
ESDO rent dan snel terug en maakt er 3-12 van. In de laatste 10 minuten is Quinten wissel en staat Olti nog in het doel. Hij houdt de bal mooi tegen met zijn benen, ook het tweede schot houdt hij tegen en kans 3 gaat er ook niet in. Knap hoor! Dan is daar een mooi samenspel van Marijn en Sebas en wordt het 3-13. De zon breekt nu goed door, maar het regent doelpunten en met een zacht tikkie van Marijn rolt de bal zo het doel in. Het staat dan 3-14 en Sebas maakt er dan ook nog 3-15 van.
Door de wedstrijd heen zijn er mooie verdedigingsacties, mooie aanvallen, kansen en goed samenspel. Wat een toppers! In de laatste minuten komt er nog een doelpunt van Sebas, aangespeeld door Marijn en scoort ESDO er ook nog 2. Dit brengt de eindstand op 5-16. Door al die acties, doelpunten en het bijhouden voor het verslag heb ik ergens het afgekeurde doelpunt gemist in de wedstrijd. Dus bij deze, de eindstand is 5-15. Mooier kunnen we niet aan de competitie beginnen denk ik.
JO8c
De penalty's worden genomen en dan zit het er weer op. Volgende week spelen we thuis tegen Quick. Gelukkig deze keer op een wat mooiere tijd. Om kwart voor 10 beginnen we dan aan de tweede competitiewedstrijd. Daarna eten we lekker patatjes met elkaar en 's middags mogen de jongens dan met het eerste van DUNO het veld oplopen. Weer een dag om naar uit te kijken. Fijn weekend!