DUNO JO8-1 zo'n eerste wedstrijd is niet niks

20 januari 2018 0:00

Het is zaterdagochtend 20 januari en vandaag is de allereerste wedstrijd van de J08-1. We spelen uit tegen SV Den Hoorn en om kwart voor 9 verzamelen we daar in het clubgebouw. De kids vinden het best spannend, zo stond Amir vanochtend al om 6 uur naast het bed van zijn vader. Ze hebben er allemaal ontzettend veel zin in. We lopen naar de kleedkamer waar de jongens een bespreking hebben met trainer Evert. De plaatsen worden bepaald en iedereen weet wat 'ie moet doen.

JO8 1 SV Den Hoorn aanvalVervolgens lopen we naar het veld waar de opwarming begint. Passen, schieten op het doel en warmlopen. Om half 10 wordt het startsignaal gegeven en gaan de eerste 10 minuten in. Hierin wordt de 1-0 gemaakt door Den Hoorn. Maar al snel daarna wordt de gelijkmaker gemaakt door Sebas. Juichende ouders langs de lijn. Niet alleen de kids vinden het spannend, ook voor de ouders is zo'n eerste wedstrijd niet niks. Enthousiast staan we te springen, te roepen en te juichen. Ook wij moeten onze rol nog even leren kennen. Verder in de wedstrijd wordt de 1-2 gemaakt door Taylan. Quinten staat voor de J08-1 in het goal en houdt een paar ballen mooi tegen. Seyvedinne, de kleinste van het veld, valt geweldig aan en laat zich niet kennen tegen de grotere tegenstander. Dan wordt de 2-2 gescoord en is het na 20 minuten 5 minuten rust. Er wordt gewisseld en Mick wordt keeper.
JO8 1 SV Den Hoorn keepertje
Na de rust vallen het derde en vierde doelpunt voor Den Hoorn en staat het 4-2. Maar de kids geven niet op en spelen goed verder. Zo verdedigt Marijn een paar keer heel goed en ook Amir en Olti blijven achter de bal aan gaan. Ze spelen de bal goed over, ze verdedigen mooi en vormen al echt een team. En dat voor een eerste wedstrijd. Ook Mick houdt er een paar mooi uit het doel. In de laatste minuten staat DUNO aan de goede kant van het veld en komen er een paar mooie schoten, maar helaas naast. Maar dan is daar Taylan weer die er 4-3 van maakt. Net niet gewonnen, maar wat mogen we als trainer en ouders trots zijn op deze jongens! We sluiten de wedstrijd af met penalties, daarna drinken we nog wat in de kleedkamer en gaat iedereen toch wel een beetje vermoeid naar huis. Zo een eerste wedstrijd is niet niks...