DUNO JO8-1 biedt goed tegenstand in laatste wedstrijd seizoen

26 mei 2018 0:00

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. We spelen om 10 uur tegen Die Haghe. Na het opwarmen en inschieten klinkt om tien uur het fluitsignaal, gegeven door Erik. Amir en Sayfedinne staan als eerste wissel.

We starten met balbezit, maar al snel komt daar de eerste kans voor Die Haghe. Deze gaat er niet in, maar de tweede poging is raak. 0-1. Die Haghe is iets beter en DUNO moet nog even wakker worden. Al snel is het 0-2. Kom op jongens! Het is een warme en zonnige dag. De rode koppies komen tevoorschijn en druppeltjes op het voorhoofd. Het zal niet heel makkelijk gaan vandaag. Er komt een schot van Taylan, maar deze komt in de handen van de keeper. Die Haghe heeft een sterk team en is een waardige tegenstander. Marijn, die een corner mag nemen, schiet voor het doel. Helaas gaat die er niet in. Maar als Marijn vervolgens weer de bal heeft, maakt hij het eerste doelpunt van de wedstrijd. 1-2. Die Haghe krijgt veel kansen, maar ook DUNO laat goede dingen zien. Sebas heeft een paar mooie acties, Marijn die netjes de bal bij zich weet te houden en een goede verdediging. De corner van Taylan gaat er niet in en ook de hoekschop die Sebas neemt komt uit in de handen van de keeper. En dan zijn de eerste 10 minuten voorbij en is het tijd om even wat te drinken en weer op adem te komen.
JO8 Die Haghe aanval
In de tweede 10 minuten staan Taylan en Mick wissel. Al in de eerste minuut ontstaat er een mooie kans door een aanval van Sebas, helaas is er niemand om hem te helpen. Olti is gelukkig weer terug na een korte afwezigheid, we hebben hem gemist. Hij verdedigt weer als de beste en houdt de ballen weg uit ons doel. Vervolgens krijgt Sebas de bal bij zijn voeten en scoort de 2-2. Als er dan weer een aanval komt van Die Haghe, houdt Quinten de bal met zijn been uit het doel, mooie actie! Marijn laat wat mooie trucjes zien, maar verliest hierdoor de bal, maar hij maakt het goed door vervolgens prima te verdedigen. Bij een mooie actie tussen Sebas en Amir wordt de 3-2 gescoord.
JO8 Die Haghe verdediging
Gelukkig is Fatima het ook nog niet verleerd en ze helpt langs de zijlijn door aanmoedigingen te roepen (schreeuwen). Er komt een aanval van Die Haghe, de aanvaller komt vrij voor het doel en dat zou de 3-3 moeten worden, is het niet dat hij naast schiet. Wat een geluk! Sebas verdedigt door bal te stoppen met zijn buik en hij gaat gewoon door, wat een bikkel. Bij het uitnemen van de bal komt deze bij Marijn terecht en hij schiet, de verdediging van Die Haghe bukt en de bal komt zo terecht in... de handen van de keeper. Quinten keept lekker en als de bal komt gaat hij erop af. Hieruit komt wel een hoekschop voor Die Haghe. Sebas en Olti verdedigen goed. De bal komt bij Die Haghe, maar hun schot gaat over. Het is jammer dat er ook keepers staan, want als Sebas mooi voor het doel schiet, staat de keeper in de weg. De corner die Sebas neemt komt uit bij Amrir, Amir wil meteen schieten, maar raakt niet goed. Er wordt gefloten voor rust.
Tijd om te drinken, heel veel te drinken. Na de rust wisselen we van helft, is Quinten nog keeper en staan Olti en Sebas wissel. Na de aftrap staat het al snel 3-3. DUNO rent snel terug naar voren en Taylan probeert te scoren, maar Marijn maakt hem en het staat dan 3-4. Er wordt goed verdedigt door Mick. Het is een spannende wedstrijd en dat merk je langs de lijn. Blijkbaar staat het dan 4-4. Heel stiekem gemaakt, want alle ouders langs de lijn hebben hem gemist. Quinten keept goed, de bal moet weg. Maar Marijn verliest de bal en Die Haghe scoort 4-5.En weer komt er een mooie redding van Quinten, zelfs tot 2 keer aan toe. Daarna toch een doel en is het 4-6. Je ziet dat de kids moe worden en dat ze het warm hebben. Maar ze gaan door.
JO8 Die Haghe bal drijven
Marijn verdedigt goed, maar dit levert Die Haghe wel een hoekschop op. De bal wordt uit het doel gehouden met weer een hoekschop voor Die Haghe. DUNO gaat weer in de aanval, maar het duurt te lang. Maar we mogen wel een corner nemen. Mick neemt de hoekschop en de bal komt bij een speler van Die Haghe. Ze zetten de aanval in, maar ze komen niet ver. Taylan verdedigt goed met een sliding en legt de tegenspeler neer. Fluitsignaal voor rust en drinken maar.De laatste 10 minuten gaan in, het kan nog. Quinten en Marijn staan wissel en Mick keept de laatste 10 minuten.
Het eerste schot wordt mooi tegengehouden door Mick. Als Die Haghe weer in balbezit is, staat Mick met zijn snufferd de andere kant op. Best spanend zo een wedstrijd op het andere veld, maar niet als je moet keepen. Fatima rent er naar toe en gaat de laatste 7 minuten achter het doel staan om Mick alert te houden.
Mick neemt de bal uit en hij kan ver schoppen. Hij schiet de bal perfect naar voren, deze komt prima bij Amir terecht en scoort de 5-6. Als Die Haghe de bal schopt, komt deze tegen het hoofd van Sayfedinne. Hij wordt gewisseld. DUNO zet de aanval weer in en het is weer Amir die scoort. 6-6, topper! Die Haghe komt gevaarlijk in de buurt door een hoekschop, maar Olti schiet de bal uit het veld.
Het is een leuke wedstrijd en het gaat echt gelijk op. Ze spelen lekker en de laatste minuut gaat in. Die Haghe zet nog 1 keer de aanval in en ze zijn te snel voor ons. Vlak voor het eindsignaal wordt het zevende doelpunt gescoord en is de eindstand 6-7. Jammer, maar trots zijn we toch wel!
JO8 Die Haghe patat
We sluiten de laatste wedstrijddag af met patatjes en limonade, met cadeautjes voor de beste trainer van DUNO, een cadeautje voor de beste spelbegeleider Eric en een prachtige medaille voor de beste spelertjes van de JO8-1.
JO8 medaille
Bedankt allemaal voor een heel leuk en sportief seizoen! Op naar de kampioenswedstrijd vanmiddag, de jeugdtoernooien en de DUNO feestdag. We zijn nog niet klaar hier!!!