DUNO JO8 zat niet in de wedstrijd tegen de Haantjes

18 februari 2018 0:00

We starten vandaag de wedstrijd om een prima tijd. Om kwart voor 10 is de aftrap. Vandaag spelen we thuis tegen de Haantjes van Quick. En ik heb het gevoel dat het een pittige wedstrijd gaat worden. We starten met duidelijke posities, ieder heeft zijn eigen plek. Evert geeft duidelijke aanwijzingen vanaf de zijlijn en stuurt ze steeds terug naar hun positie. Mick en Saifedinne staan wissel en Marijn is keeper.

In de eerste minuten gaat het gelijk op. Een mooi eerste schot van Taylan, maar deze gaat er niet in. Er komt een corner, de bal komt bij Quick terecht en zij gaan recht op het doel van DUNO af en scoren hiermee het eerste doelpunt, het is 0-1. In de aanval komt Olti ten val en mag hij een vrije trap nemen. Het lukt Quick om steeds maar weer in de buurt van ons doel te komen. Gelukkig verdedigt Amir een paar keer goed en houdt zo de bal weg bij ons doel. Helaas hebben we ook echt pech. Het lijkt alsof de bal naast gaat, dus is er geen actie van de keeper, rolt die bal toch zo het doel in. Het staat dan 0-2 en sluiten we de eerste 10 minuten af.
DUNO JO8 Quick JO8
In de tweede 10 minuten staan Taylan en Amir wissel. Bij de start komt er meteen een schot van Quick, maar deze gaat gelukkig over. Dan vanuit een uittrap door Quick gaat de bal er wel in en staat het 0-3. Meteen erachteraan komt er nog een schot en staat het 0-4. Oeps, dit gaat iets te hard. In de 13e minuut komt er een aanval van DUNO en scoort Olti een doelpunt, stand 1-4. Het is wel duidelijk te zien dat Quick beter is en ze scoren dan snel daarna de 1-5. DUNO probeert het goed en ze doen echt wel hun best, maar het wil niet lukken. Ballen worden niet goed aangenomen of worden gemist, we zijn niet aanvallend genoeg en wachten te veel af. Nee, we zitten niet goed in de wedstrijd. Toch zijn er ook nog wat goede acties. Zo houdt Marijn de bal goed tegen in het goal en verdedigt Quinten goed op de helft van DUNO.

Het is rust en alles wordt even goed besproken. Positief door en de derde helft in. In de derde 10 minuten staan Olti en Sebas wissel. Quinten is nu de keeper.
Inmiddels is Fatima (de moeder van Saifedinne) ook aangekomen, dat is duidelijk te horen en naast de zijlijn is het enthousiasme meteen te voelen.
Bij een verdedigingsactie is daar een botsing met Taylan en Mick. Taylan is even uitgeschakeld en Olti komt erin. Marijn verdedigt een paar keer erg goed. Sinds Fatima er is, zijn de kinderen wakker geworden lijkt het. Er komt een corner van DUNO, deze gaat helaas net naast. Daar is dan ineens een mooi afstandsschot van Amir, zo op het doel af, maar tegen gehouden door de keeper van Quick.

De laatste rust en we hebben nog 10 minuten om er iets van te maken. Gaat het ons nog lukken? Marijn en Amir staan wissel en Quinten blijft keeper. Maar dan gaat het snel. Ik kan er een leuk verhaal van maken, maar denk niet dat dat het beter maakt. Het wordt achter elkaar 1-6, 1-7 en 1-8. Het is keeperbal en Quinten schiet uit, hij trapt zo hard dat de bal helemaal naar de andere kant van het veld vliegt, Sebas is er helaas net te laat bij en de keeper vangt de bal. Bij een mooie aanval scoort Taylan en is het 2-8. We zijn nog nooit zo blij geweest met een doelpunt en het gejuich stijgt op langs de zijlijn. Het is mooi om te zien dat Eric en Evert rustig langs de zijlijn staan en wij, moeders, zeer duidelijk aanwezig zijn. Is dat het verschil tussen mannen en vrouwen? Dan is daar een heel mooie voorzet van Quick en staat het 2-9. Waar is onze verdediging? Hoppa, 2-10.
DUNO JO8 patatje na de wedstrijd
Het lijkt wel of echt niets lukt, het zijn vast de zenuwen voor vanmiddag (dan mogen ze meelopen met het eerste) of is het de gedachte aan de patatjes na de wedstrijd. Ze zijn in ieder geval niet met hun hoofd bij de wedstrijd en zo wordt het 2-11 en om het af te sluiten ook nog 2-12. Ach ja, verliezen hoort er ook bij, zo leren we dat niet alles vanzelf gaat in het leven. En zoals Evert ten Napel altijd bij FIFA zegt: "uithuilen en weer doorgaan." OP NAAR DE PATATJES, YEAHHHH!