DUNO JO8 wint na sterk begin

11 maart 2018 0:00

Het is zaterdagochtend en om 09.45 uur start de wedstrijd van DUNO J08-1 tegen SVH J08. Olti en Marijn staan als eerste wissel. De andere spelers staan klaar op hun positie, klaar om te winnen vandaag.

JO8 SVH teamoverlegWe starten meteen goed, want na 2 minuten staat het al 0-2. Het eerste doelpunt is gemaakt door Taylan en het tweede door Sebas. We starten aanvallend goed. Waar we de laatste wedstrijden wat afwachtend waren, zien we nu weer dat de kids de aanval opzoeken en niet bang zijn. Ze spelen goed samen en leggen de bal ook af om zo bij het doel van de tegenstander te komen. Er komt een mooie aanval van Sebas, maar deze gaat net naast. Als de eerste aanval van SVH komt, houdt onze keeper Amir de bal van de lijn door de bal weg te schoppen uit het doel. Maar dit gebeurt ook aan de andere kant. Als Taylan op het doel van SVH schiet, schopt deze keeper de bal ook weg van het doel.

Sebas is duidelijk een spits en is lekker op dreef vandaag, hij maakt de 0-3. Maar ook als hij niet recht op het doel kan schieten, dan legt hij de bal wel mooi af. Maar als er dan helaas niemand van het team voor het doel staat, gaat deze er dus niet in. De tegenpartij is niet op alle momenten met het voetballen bezig en dit is duidelijk te merken als de 0-4 gemaakt wordt door wederom Sebas. Bij een aanval van SVH wordt er goed verdedigt door Quinten, hij schiet de bal mooi naar Sebas die probeert te scoren. Net geen 0-5 voor het einde van de eerste 10 minuten, want de bal rolt naast.

JO8 SVH aanval

De tweede 10 minuten gaan in en Taylan en Amir staan nu wissel. Het eerste schot komt van Marijn, heel mooi, maar gaat helaas naast. Leuk om te zien is dat de kids elkaar aanwijzingen gaan geven in het veld. "naar voren, dek die speler". Ze zijn erg serieus bezig. Dan is er een corner van Sebas en na wat geklungel bij het doel is het uiteindelijk een eigen doelpunt voor SVH wat de stand brengt op 0-5. Hierna komt er een mooie kans voor Olti, geen doelpunt, maar wel weer een corner. De corner wordt genomen door Marijn, de bal komt terecht bij Mick, die met een mooi schot van eigen helft zo de bal in het doel knalt en dan is de stand ineens 0-6.De verdediging van SVH is niet heel best en met onze aanvallen zetten we een partijtje goed voetbal neer.

Ook onze kleine Sayfedinne gaat lekker. Hij gaat op iedereen af en is voor niemand bang, wat een topper. Maar dan komt er toch een aanval van SVH, maar er wordt goed gekeept door Quinten. Hij schopt de bal uit het doel naar voren, de bal komt bij Marijn, legt deze mooi af aan Sebas en hij scoort de 0-7. Daar is dan weer een mooi samenspel. Marijn schiet naar Sayfedinne, vervolgens schiet Sayfedinne naar onze keeper Quinten. Quinten schiet dan de bal uit, zodat de bal bij Mick terecht komt. Mick schiet, de verdediger van SVH mist, de bal komt bij Sebas en schiet om er 0-8 van te maken. Vanaf de zijlijn is dit samenspel zo mooi om te zien, er staat weer een echt team op het veld. Helaas worden we iets te overmoedig, we letten even niet op bij het verdedigen en zo scoort SVH ineens uit het niets en is de stand 1-8 voor de rust.

JO08 SVH veld

Na de rust is Mick keeper, niet zijn favoriete positie wat straks wel duidelijk wordt en staan Sebas en Sayfedinne wissel. Ook in deze 10 minuten zijn er mooie kansen voor DUNO, maar lukt het niet om ze er in te krijgen. Marijn verdedigt een paar keer goed, zodat SVH niet verder naar het doel kan komen. Een kans van Taylan, maar deze gaat er niet in. SVH komt op gang en schiet op doel. Mick kan deze bal makkelijk stoppen, maar laat hem spijtig doorgaan. Het staat dan 2-8. Dan merk je dat SVH de smaak te pakken heeft en in plaats van dat we aanvallend zijn, moeten we ineens hard in de verdediging. Marijn doet dit erg goed en gaat er soms hard tegenin. Het schot komt er van Quinten, maar helaas recht in de handen van de keeper. Dan komt er weer een corner van DUNO. Taylan neemt deze en wil het zelf doen, waardoor de bal achter gaat. Je merkt wat kleine frustraties in het veld. Het goede spel van de eerste 20 minuten is bijna nergens meer te vinden. Toch komt er een corner voor DUNO. Deze wordt genomen door Olti, schiet hem mooi voor het doel, maar helaas staat daar een speler van SVH. Dan is het ineens een zooitje voor het doel en de een na de ander valt om. Wat zijn we aan het doen? Raken ze dan toch vermoeid op een gegeven moment, we moeten ook niet vergeten dat ze pas 6 jaar oud zijn.

Gelukkig wordt daar gefloten en mogen ze even rust nemen. De laatste 10 minuten gaan in. Quinten en Olti staan wissel, Mick staat nog steeds in het doel. Er komt een mooi schot van Sebas op Amir, maar schiet ook hier recht in de handen van de keeper. Dan komt de aanval van SVH weer op gang en ze scoren 3-8. De aanval gaat door, maar gelukkig stopt Mick de bal en voorkomt een nieuw doelpunt. Maar niet snel daarna wordt er toch gescoord en staat het 4-8. Duno zakt terug, het lukt allemaal niet meer. Uiteindelijk komt er nog een aanval van DUNO en scoort Amir de 4-9. Maar de laatste minuten worden toch nog spannend. Er wordt nu alleen nog gevoetbald op de helft van DUNO. En ja hoor dan ineens staat het 5-9. De ouders langs de lijn kunnen niet wachten tot het eindsignaal klinkt, maar we moeten nu even geduld hebben. Weer een aanval van SVH, maar Mick kan met hulp van Marijn de bal weg houden bij het doel en vlak voordat het eindsignaal dan eindelijk klinkt, houdt Mick de laatste bal tegen. De eindstand is dan 5-9. We begonnen sterk, naar het einde toe werd het wat minder, maar we hebben gewonnen en daar gaat het uiteindelijk allemaal toch om!