Onnodige nederlaag F1 tegen koploper

26 november 2011 0:00

Na de nipte nederlaag vorige week tegen HVV, moesten onze helden spelen tegen koploper Oliveo, die tot nog toe alle wedstrijden had gewonnen.
Duno begon echter voortvarend, en overrompelde de tegenstander met flitsend aanvalsspel, waar Oliveo weinig tegenover kon stellen.
Het was dan ook volkomen verdiend, dat Ali er 1-0 van maakte. We gingen er aan de kant eens goed voor staan, want er hing duidelijk een sensatie in de lucht. Volkomen tegen de verhouding in, scoorde Oliveo tegen na balverlies van Duno op het middenveld, en alsof dat nog niet genoeg was, werd er voor de rust zelfs 2-1 gescoord door Oliveo. Twee kansen, twee doelpunten. Het toppunt van efficiëntie. Dat was natuurlijk een tegenvaller, maar we hadden de tweede helft nog, met als voordeel, dat we dan de wind in de rug hadden, wat ons vooral kon helpen bij de uittrappen van Romano, en de verwoestende passes van Sem, die bij wijze van experiment vandaag voor de verdediging geposteerd was.
Waar Duno nogal eens wat slapjes aan de tweede helft begint, was het nu Oliveo die niet scherp uit de rust kwam, want vlak na rust scoorde Yassine met een prima schot de gelijkmaker. Daarna volgden er nog een paar kansen voor Duno, maar die werden helaas niet verzilverd, omdat de beslissende pass naar de vrijstaande spelers niet werd gespeeld, maar waar voor eigen succes werd gegaan. Dat is begrijpelijk, want wie wil er nu niet scoren, maar soms is het beter de kans over te laten aan een medespeler, die er beter voor staat. De prestatie van het team staat immers voorop.
Helaas was Oliveo vervolgens wel trefzeker, al werd het de aanvaller van de tegenstander wel erg makkelijk gemaakt, want niemand greep in op weg naar het doel, en het scoren was een koud kunstje.
Het werd nog erger, want er werd zelfs 4-2 gemaakt. Een schot op doel kon door Romano nog worden gekeerd, maar helaas viel de bal voor de voeten van een tegenstander. Deze aarzelde niet en verdubbelde de voorsprong.
Toch veerden onze helden nog één keer op. Ali maakte een actie, en waar het leek alsof hij de bal naar de vrijstaande Elian ging spelen, maar hij besloot toch zelf te schieten, en dat bleek in dit geval een goede keuze te zijn, want de bal rolde in het net. Een slotoffensief volgde, waarbij we geluk hadden dat de onzichtbare vierde official blijkbaar een lange blessuretijd had aangekondigd.
Levi werd op het laatst nog vakkundig door de verdedigers naar de hoekvlag gedreven, waar hij ondanks een paar mooie bewegingen niet meer uit kon komen, en zo verstreek de tijd, en blies de scheidsrechter uiteindelijk voor het einde.
Onze helden hebben vandaag een heel goede wedstrijd gespeeld, en hadden meer verdiend dan de nederlaag waarin nu berust moest worden.
Toch moeten we ook naar verbeterpunten kijken, en kunnen we constateren, dat met iets meer samenspel en iets zorgvuldiger verdedigen, de koploper verslagen had kunnen worden. Volgende week is er geen competitie, maar wordt er misschien wel een oefenwedstrijd gepland. De week erop is er een thuiswedstrijd tegen opnieuw een geduchte tegenstander, namelijk RKDEO.