Gelijkspel dat voelt als een overwinning voor F1

17 december 2011 0:00

Na een aantal weken, waarop de spelers en ook het publiek niet echt verwend waren, moesten onze helden vandaag de lastige uitwedstrijd spelen tegen HVV. Mert ontbrak vandaag wegens ziekte. HVV had vorige week van de koploper gewonnen, dus begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. In de beginfase was HVV beter dan DUNO, en creëerde een aantal kansen. Achterin werd er echter hard gewerkt, waarbij vooral Julian opviel door zijn enorme werklust, en het hoge niveau dat hij haalde.
Helaas werd er uiteindelijk toch gescoord door HVV, en dat was op dat moment zeker niet onverdiend.
DUNO gaf echter niet op, en vlak voor rust werd de aanval nog een keer gezocht. De bal belandde voor de voeten van Sem. Op het moment echter dat de bal van zijn voet vertrok, floot de scheidsrechter voor het einde. De bal verdween in de kruising, maar tot ieders verbazing aan de kant van DUNO, werd het doelpunt niet goedgekeurd.
Uiteraard waren de spelers erg teleurgesteld, en Jeffrey probeerde hen weer op te peppen, door te zeggen, dat DUNO veel beter was, en de tweede helft dan maar moest toeslaan. Dit was niet een heel realistisch beeld van de krachtsverhoudingen in de eerste helft, maar het hielp wel de spelers weer op scherp te zetten.
In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Elian maakte op een prachtige manier gelijk, door de bal met een sliding langs de keeper te glijden. Het spel bleef heen en weer golven, en onze helden werkten als leeuwen.
Een misverstand tussen Sem en Romano zorgde voor de 2-1 voor HVV. Door de botsing was Romano aangeslagen, en Yassine nam zijn plaats tussen de palen in. Er dreigde weer een kleine nederlaag, maar opnieuw was het Sem, die een belangrijke rol opeiste. Zijn corner draaide prachtig naar het doel toe, en deze werd door de keeper niet goed verwerkt, zodat DUNO opnieuw op gelijke hoogte kwam. Er was nog maar weinig tijd. HVV probeerde via een afstandschot nog te scoren. De bal belandde voor de voeten van één van zijn medespelers, die tot opluchting van iedere DUNO aanhanger naast het doel belandde.
Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, en zo werd er een zwaarbevochten gelijkspel behaald, wat eigenlijk voelde als een overwinning door de magistrale treffer van Sem op slag van rust. Alleen al vanwege de schoonheid had dit doelpunt moeten tellen!
Het is nu winterstop, en misschien is het voor de spelers wel fijn om het voetbal even achter zich te kunnen laten.