Grillig scoreverloop bij F1

25 februari 2012 0:00

In verband met de voorjaarsvakantie, stond er geen officiële wedstrijd op het programma. Er was wel een oefenwedstrijd tegen VUC geregeld. Het was prachtig weer.

Het zonnetje scheen, en het was rond de 8 graden. Ideale omstandigheden voor een mooie voetbalwedstrijd. Julian en Yassine ontbraken. Dat was natuurlijk heel jammer, maar zorgde er wel voor, dat iedereen lekker de hele wedstrijd kon spelen, en het ook duidelijk was, wat de posities in het veld waren. Duno begon prima aan de wedstrijd. De bal werd lekker rondgespeeld, zodat de tegenstander goed onder druk werd gezet. Het was dan ook volkomen verdiend, dat Ali de 1-0 scoorde. Een prachtig begin, en het kreeg ook een prima vervolg met een doelpunt van Mert. De honger naar doelpunten was nog niet gestild, maar nu was het de beurt aan Levi, die een mooi doelpunt vanuit de tweede lijn maakte. Het werd zelfs 4-0 door Elian, die na een paar weken zonder doelpunten, vandaag weer op scherp stond. Zo lijkt het er natuurlijk op, dat VUC helemaal geen tegenstand bood, maar niets was minder waar. Af en toe was er een gevaarlijke uitbraak, maar Freddy en Sem verdedigden goed, met Romano als betrouwbare sluitpost erachter.

Toch wisten ze nog voor de rust deze muur te slechten. Het eerste was een prima doelpunt, het tweede was een gevolg van onzorgvuldig uitverdedigen. De ruststand was 4-2, en dat gaf de verhoudingen in het veld goed weer. In de rust bleek, dat Sem licht geblesseerd was geraakt, maar gelukkig kon hij wel verder spelen, al was het niet helemaal voluit. Romano ging het veld in, en Mert nam zijn taken waar in het doel. Dat deed hij niet onverdienstelijk, en gezien de uitdrukking op zijn gezicht vond hij het een leuke ervaring. De scheidsrechter ging steeds meer een dubbelrol aannemen, want hij kon het niet nalaten de spelers van Vuc te coachen. Daarbij bleef hij wel zijn onafhankelijke status bewaren, want hij vergat ook bij mooie acties van Duno niet zijn bewondering te laten blijken. Het werd 4-3, en daardoor was de zo zorgvuldig opgebouwde voorsprong bijna geheel verdampt. Gelukkig viel de 5-3 op het goede moment, namelijk bijna direct na de aansluitingstreffer, zodat er weer wat ademruimte ontstond. De druk op de tegenstander werd weer opgevoerd, en ondanks het feit, dat VUC er af en toe nog gevaarlijk uit dreigde te komen, was Duno nu toch weer duidelijk de betere partij. Met de drie doelpunten die Duno na de rust maakte (Elian, Ali en Levi) werd de marge weer 4. Een prima resultaat, dat weliswaar geen punten voor de ranglijst oplevert, maar wel de beste manier is, om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Volgende week mogen ze tegen Quick Steps bewijzen, dat deze overwinning geen eenmalige gebeurtenis is.