Kansloze nederlaag DUNO F1

1 april 2012 0:00

Quick - DUNO F1, 31 maart 2012

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Quick op het programma. Dit zijn de fijne uitwedstrijden, want het is lekker dichtbij. Helaas betekende dit niet, dat we daardoor allemaal lekker op tijd waren om een gedegen warming-up te doen. Terwijl Quick al lekker warm was, en het balgevoel al te pakken had, kwamen onze helden één minuut voor het begin van de wedstrijd het veld op, zodat de eerste bal die geraakt werd, in de wedstrijd was. In de voorbereiding op een wedstrijd valt mijns inziens dus nog een hoop winst te halen.

Quick was eigenlijk vanaf het begin af aan de betere ploeg. Dit viel vooral op in de felheid waarmee zij de duels aangingen, en het beter en sneller rondspelen van de bal. Voor rust wisten zij twee keer te scoren, en wel op exact dezelfde wijze. De aanvaller van Quick die op rechts stond, kreeg regelmatig de volledige vrijheid om op te komen, zodat hij de bal ongehinderd in het doel kon schieten. Hij kreeg nog twee exact dezelfde kansen, maar die werden gelukkig niet verzilverd.

DUNOscoorde voor rust nog een keer tegen. Elian ging op links ervandoor, de keeper kon zijn schot niet goed verwerken, en Ali kon het beslissende tikje geven. Zo bleef er hoop op een goed resultaat. In de tweede helft ging het echter snel mis, en ondanks het degelijke keepen van Romano liep Quick verdiend uit naar 4-1. Op dezelfde manier als het eerste doelpunt van DUNO gevallen was, viel ook het tweede. Nu was het echter het schot van Ali, dat via de keeper voor de voeten van Elian viel, en ook hij was koelbloedig. Quick was niet onder de indruk, en wist ook nog een vijfde doelpunt te maken. Daar bleef het bij, en ik denk, dat we hier nog goed mee zijn weggekomen.