DUNO F1 verliest in een wedstrijd met twee gezichten

3 september 2011 0:00

Escamp - DUNO F1 6-3, zaterdag 3 september 2011

Voor ik het verslag van deze week begin, moet ik nog even een aanpassing doorgeven over de wedstrijd van vorige week. Vorige week heb ik Mert steeds Matt genoemd. Dat krijg je ervan, als je naar Engeland op vakantie bent geweest. Excuses hiervoor, en ik zal hem in het vervolg op de juiste manier noemen.
En dan nu over tot de orde van de dag, namelijk de wedstrijd van vandaag tegen HSV Escamp. Nathan had opgeroepen een half uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn, wat vandaag niet zo heel moeilijk was, aangezien de wedstrijd pas om 11:45 uur van start ging. In elk geval was aan zijn oproep gehoor gegeven, zodat er tijd genoeg was voor een wedstrijdbespreking en een warming-up.
Elian had vooraf aan mij gevraagd of het wel nodig was om een warming-up te houden met deze zomerse temperaturen, en probeer dat dan maar eens uit te leggen.
DUNO begon furieus, en met prachtig samenspel en de soms onnavolgbare individuele acties van Ali werd de tegenstander direct onder druk gezet. De 1-0 van Ali was dan ook een logisch gevolg.
Ali is een geweldige dribbelaar, maar vergeet af en toe nog wel eens samen te spelen, maar bij de 2-0 liet hij zien, dat hij dat onderdeel van het spel wel degelijk beheerst, want na een mooie actie, speelde hij feilloos Elian aan, die mooi afrondde (2-0). Het was echter geenszins een eenzijdige wedstrijd, want ook HSV Escamp zocht de aanval, maar was af en toe wat ongelukkig in de afronding, of ze werden vakkundig afgestopt door de verdedigers Sem, Julian en Freddy, of keeper Romano. Toch scoorden ze de 2-1 en dat was niet onverdiend.
DUNO was niet van slag, en ging verder waar ze waren gebleven, en nu was het de beurt aan Yassine, die precies op de goede plek stond, niet aarzelde en hard uithaalde.
Aan het eind van de eerste helft begon de wedstrijd al wat meer te kantelen, maar gelukkig gingDUNOmet een voorsprong de rust in, al werd het verschil nog gehalveerd (3-2).
De tweede helft gaf een ander beeld. HSV Escamp was nu duidelijk de bovenliggende partij, wat te verklaren is, aangezien de spelers net iets groter en fysiek sterker waren dan onze helden, en daardoor iets meer energie over hadden in het warme nazomerweer. DUNO kreeg nog wel een paar kleine kansjes, maar in alle eerlijkheid zullen we moeten toegeven, dat de tweede helft duidelijk voor HSV Escamp was, en dat het een kwestie van tijd zou zijn, voor ze hun overwicht ook in doelpunten zouden gaan omzetten.
Dat gebeurde ook, en dus moesten we toezien hoe in de tweede helft een 3-2 voorsprong werd omgebogen in een 6-3 nederlaag. Het is jammer, dat er niet is gewonnen, maar het was een zeer leerzame wedstrijd, en we hebben in elk geval een goede, spannende wedstrijd gezien, waar ook nog eens veel strijdlust is getoond. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen VCS. Ruud Nobel