Onnodig verlies DUNO F1 tegen Wilhelmus

27 september 2014 0:00

DUNO F1 - Wilhelmus 0-1, zaterdag 29 september 2014

Met twee voetballende zoons is het af en toe lastig manoeuvreren. Aangezien Elian uit moest spelen met de D1, was ik niet op tijd voor de aftrap van de F1. ‘Gelukkig' was er na 10 minuten nog niet gescoord.
Wilhelmus stond na onze nederlaag van vorige week een stuk hoger op de ranglijst, maar daar was in het veld niet veel van te merken. DUNO was voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. Ejin, Joey en Jelmer namen het doel onder vuur, maar de uitblinkende doelman van Wilhelmus wist telkens een doelpunt te voorkomen. Eén keer werd hij geholpen door de lat na een pegel van Joey.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al was het opvallend, dat de DUNO-spelers vergaten dat ze met zeven in het veld stonden, en niet alleen. Telkens werd er gelopen met de bal in plaats van gezocht naar een vrije teamgenoot. Wilhelmus had dat aardig door, en had een sterke verdedigingsmuur opgeworpen, waarop onze individualisten zich steeds stukliepen. Dat betekende, dat er bijna geen kansen meer aan DUNO-kant meer vielen te noteren, en als ze er al eens doorheen kwamen, stond daar de keeper, die Wilhelmus vandaag absoluut van een nederlaag heeft gered.
Als je zelf niet scoort, loop je altijd het gevaar tegen een tegentreffer op te lopen. Het onvermijdelijke gebeurde, en uit een corner van Wilhelmus was één keer een voetje tegen de bal genoeg voor een 1-0 voorsprong.

DUNO wist niet meer te scoren, en zo was een onnodige nederlaag een feit. We kunnen uit deze wedstrijd de conclusie trekken, dat onze spelers beter waren dan de tegenstanders, maar dat we verzuimd hebben als team te spelen.

De spelers en coaches waren zichtbaar teleurgesteld, maar ik denk dat het een zeer leerzame ervaring is, die in de trainingen en de volgende wedstrijden weer meegenomen kan worden. We kunnen er ook als positief punt uithalen, dat de F1 elke week laat zien absoluut in deze klasse thuis te horen, en als er wat meer samengespeeld gaat worden, kunnen er nog mooie resultaten worden behaald dit seizoen.