DUNO F1 in een paar minuten verslagen

21 september 2014 0:00

Vredenburch - DUNO F1 6-3, zaterdag 20 september 2014

Vandaag moest de F1 naar Vredenburch. Hoewel de bekercompetitie nog maar net begonnen is, konden we nu al van een beladen wedstrijd spreken, want de nummer 1 en 2 troffen elkaar aan het Julialaantje in Rijswijk. Vredenburch stond op grond van een beter doelsaldo op de eerste plaats.
Iedereen was van de partij. Trainer Hans had de opstelling vooraf netjes op papier gezet. Thijn mocht in de eerste helft het doel verdedigen. Renzo stond linksachter, Jasper rechtsachter, Ejin op het middenveld. Rohit stond rechtsvoor, India stond linksvoor en Joey stond in de spits. Jelmer en Lucas stonden eerst reserve, maar mochten na 10 minuten aantreden. Het duurde even, voor er iemand was die vanuit het veld af en toe op de fluit wilde blazen, dus de wedstrijd begon 10 minuten te laat.

Joey wilde blijkbaar die verloren tijd direct inhalen, want voor we goed en wel doorhadden, dat er nu toch echt gevoetbald werd, had hij de 0-1 al achter de verbouwereerde keeper van Vredenburch geschoten. We gingen er eens goed voor staan.

Vredenburch was niet geïmponeerd door deze vroege achterstand, en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Gelukkig bracht de paal bij de eerste gevaarlijke aanval nog redding. Even later was het toch raak, en het stond weer 1-1.

Vredenburch rook bloed, en via een paar gevaarlijke aanvallen probeerden ze op voorsprong te komen. We konden opgelucht ademhalen, want de schoten gingen naast en over.
Vredenburch had een licht overwicht, maar ook onze DUNO-helden lieten zich niet onbetuigd. Joey mocht aanleggen voor een vrije schop, maar deze vloog over het doel.
Helaas werd het 2-1 voor de tegenstanders. Thijn wist met twee mooie reddingen nog voor uitstel van executie te zorgen, maar in derde instantie ging de bal er toch in.
Nu was het de beurt aan DUNO om de jacht te openen. We zien nog vaak, dat onze spelers te veel lopen met de bal, en te weinig samenspelen, maar bij de gelijkmaker lieten ze zien, dat ze het wel kunnen. Ejin legde mooi af op Joey, die zijn en DUNO's tweede doelpunt maakte.

Persoonlijk had ik de indruk, dat we best tevreden mochten zijn met deze ruststand, aangezien Vredenburch wat gevaarlijker was. Trainer Marcel dacht daar anders over. In elk geval lag de strijd in de tweede helft weer geheel open.

In de tweede helft had Jelmer inmiddels de keeperhandschoenen aangetrokken. DUNO begon opnieuw goed, maar Ejin wist de keeper niet te verslaan.

Na wat kansen over en weer, waarbij Joey de lat nog raakte, brak er een fase aan waarin Vredenburch steeds opdook voor de keeper. Gelukkig kwamen onze helden een paar keer met de schrik vrij.
DUNO had het zwaar, maar daar was ineens Renzo, die verrassend de 3-2 inschoot. In plaats van dat dit het beslissende zetje was, bleek dit de inleiding te zijn voor een paar stormachtige minuten van Vredenburch, en nu wisten ze het net wel te vinden. Van 2-3 stond het in een mum van tijd 6-3 voor Vredenburch, en dat werd ook de eindstand. Jammer voor onze moegestreden helden, want er had wel iets meer ingezeten.

Achteraf discussieerden de trainers Hans en Marcel of er misschien toch niet iets teveel of niet goed gewisseld was. Het was in elk geval jammer, dat de wedstrijd in een paar minuten gekanteld was.
Na afloop nog de strafschoppen, en daarbij probeerden beide ploegen, tot ongenoegen van de trainers, de tegenstander met kreten als "Pizzapunt" uit het spel te halen. Op zich onschuldig, maar laten ze dat maar snel weer afleren.

Volgende week weer een zware tegenstander, want dan wacht Wilhelmus.