DUNO F1 verliest nipt van HVV F3

19 november 2011 0:00

DUNO F1 - HVV F3 2 - 3 Vandaag moesten we vroeg op, want HVV kwam om 8:30 uur al op bezoek. Na de nederlaag van vorige week waren onze helden teruggezakt van de subtop naar de middenmoot. HVV had uit 3 wedstrijden 3 punten gehaald, en we wisten nog van de bekerwedstrijd, dat dit een moeilijke tegenstander was. De eerste helft was een redelijk gelijk opgaande strijd, maar zonder doelpunten. Wat bij HVV opviel, was dat ze veel snelle spelers hadden rondlopen, die vooral gevaarlijk waren in de omschakeling van verdediging naar aanval. De verdedigers, en keeper Romano hielden goed stand. Zij werden bij de allergrootste kans van de eerste helft geweldig geholpen door Levi, die een zeker doelpunt voorkwam, door de bal van de doellijn te halen. De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld, waarbij HVV iets sterker leek. Toch was het Duno dat scoorde uit een scrimmage voor het doel van HVV. De verdedigers van HVV kregen de bal niet weg, en toen ze dat uiteindelijk toch probeerden, stond Ali in de weg, en via hem verdween de bal in het doel. De ouders aan de kant waren blij, in tegenstelling tot de coach van de tegenstander, die vond, dat deze actie de naam doelpunt niet verdiende, maar aangezien de spelregels geen emoties kennen, stonden onze helden toch maar mooi met 1-0 voor. Even leek HVV aangeslagen, maar al snel pakten zij de draad weer op, en slopen er wat onzorgvuldigheden in het spel van Duno. Romano, die een goede wedstrijd keepte, kon niet voorkomen, dat de 1-0 voorsprong werd omgebogen in een 3-1 achterstand. Bovendien stond de paal HVV nog een keer in de weg, bij een kans op hun vierde treffer. Net als in de bekerwedstrijd, kwamen onze helden ook nu weer sterk terug. De onvermoeibare Ali werd de diepte ingestuurd, en met een prachtige schuiver in de verre hoek, verkleinde hij de achterstand tot 3-2. Hij had ook nog bijna de 3-3 op de schoen, maar na een geweldige slalom,waarbij hij de volledige defensie van HVV uit elkaar speelde, eindigde zijn schot aan de binnenkant van de paal, waarna deze helaas het veld weer insprong. Dit was de laatste heldendaad van de wedstrijd, en zo moesten we berusten in de tweede nederlaag op rij. Deze nederlaag is echter veel minder pijnlijk dan die van vorige week, omdat er tot het einde toe geweldig gevochten en goed gespeeld is. HVV heeft de wedstrijd verdiend gewonnen, maar onze helden hebben wel bewezen, dat ze het niveau van deze klasse prima aankunnen. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Oliveo, de ongeslagen koploper van de poule. Ruud Nobel