18/2: F1 speelt gelijk in enerverende wedstrijd

18 februari 2012 0:00

DUNO F1 - Oliveo 4-4

Na een paar weken gedwongen winterstop door het weer, wat bijna leidde tot de tocht der tochten, mochten onze helden de wei weer in.
De nederlaag tegen de hekkensluiter was weer vergeten, en dus kon met goede moed tegen Oliveo worden gespeeld. In de uitwedstrijd was een onverdiende nederlaag geleden, dus het was zaak, dat dit rechtgezet zou worden. Er waren zelfs drie cornervarianten ingestudeerd, dus aan de voorbereiding kon het in elk geval niet liggen.
Vanaf het beginsignaal werd enthousiast de aanval gezocht. DUNO was duidelijk de betere partij, en het was dan ook niet vreemd, dat er een 2-0 voorsprong genomen werd via doelpunten van Ali en Yassine.
In het enthousiasme er een monsterscore van te maken, werd uit het oog verloren, dat een voetbalwedstrijd niet alleen uit aanvallen, maar ook uit verdedigen bestaat. De kwaliteit van Oliveo was, dat ze dit goed doorhadden, en met messcherpe counters regelmatig opdoken voor Romano. Tot grote teleurstelling van spelers en toeschouwers werd de 2-0 voorsprong omgebogen in een 3-2 achterstand.
We hebben dit seizoen een aantal keren gezien, dat de kopjes dan gaan hangen, maar ditmaal was daar geen sprake van. De mouwen werden opgestroopt, en de tegenstander werd weer onder druk gezet. Julian wist hierdoor kort voor rust te scoren, waar Mert de bal ook nog even aanraakte. Een prachtige eerste helft,maar wat zou de gevreesde tweede helft gaan brengen. Er werd in elk geval alerter verdedigd, aangezien niet meer alles op de aanval werd gezet. Er ontstond een prachtig voetbalgevecht, maar helaas was het opnieuw Oliveo die de voorsprong pakte.
Nog wilden onze helden niet opgeven, en opnieuw werd met prima samenspel de aanval gezocht. De verdiende gelijkmaker werd gescoord door Ali.
Duno drong daarna nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Een mooi resultaat in een prachtige wedstrijd, waar zeker niet alles goed ging, maar er werd veel strijd geleverd, en dat is waarschijnlijk wel het belangrijkste winstpunt.
Volgende week staat er waarschijnlijk een oefenwedstrijd tegen VUC op het programma. Hopelijk kan het goede spel van vandaag worden voortgezet, en kan de ingestudeerde corner verder geperfectioneerd worden.