5 maart 2009 0:00

Monster E3 - DUNO F1 (woensdag 4 maart)
Na maandag stond er vandaag weer eens een oefenduel op het programma, maar ditmaal tegen Monster E3 uitkomende in de 5e klasse.
Hoe zouden we het gaan doen tegen deze jongens die toch een jaartje verder zijn dan ons qua ontwikkeling. In de kleedkamer nog even geproken over afgelopen maandag en de jongens beloofden wat meer inzet vandaag te tonen en te proberen op hun plekje te blijven. Dus helemaal gemotiveerd de kleedkamer uit.
Op het veld aangekomen schrokken de jongens wel een beetje, want wat was de tegenstander groot zeg. De keeper kon de lat van het doel zo aantikken, dus hoge ballen van afstand zouden nu moeilijk worden. Afgesproken werd om de bal het werk te laten doen en niet te veel te lopen, maar lekker over te spelen. Vanaf de 1e minuut werd er door ons fel gespeeld en voor iedere bal gevochten, wat er in resulteerde dat we meteen kansen creerde en ook scoorden. De bal ging van links naar rechts over het veld en er werd ook heel goed voor de man gekomen om vervolgens een ander weer weg te sturen richting doel van de tegenstander.
Meerdere malen ging de bal via maar drie spelers pijlsnel richting doel. Ondanks het grote fysieke verschil wist de tegenstander niet waar te zoeken, want bij balverlies werd de bal meteen weer afgepakt en bij verovering werd de bal meteen weer overgespeeld. Ik heb hele mooie aanvallen gezien waarbij er gekaatst en via de buitenkanten gespeeld werd. Ook verdedigend stonden we de eerste helft heel mooi op een lijn zodat er haast geen doorkomen aan was voor de tegenstander. Met deze manier van voetballen en de inzet (is toch 2x 25 minuten) werd de voorsprong nog uitgebreid naar 3-0.
Jongens, een superwedstrijd,en ik en alle anderen hebben van jullie genoten. Ik kreeg zelfs complimenten van de tegenpartij over het vertoonde spel dat jullie hebben laten zien vanavond. Dat kunnen jullie in je zak steken, en hebben jullie ook echt verdiend. Het was een leerzame avond en maakt voor mij de oefeningen op de training wat duidelijker. Ik ben trots op jullie.