DUNO F1 bekroont goede wedstrijd helaas niet met een overwinning

14 april 2012 0:00

Na een paar goede toernooien was het weer tijd voor een reguliere competitiewedstrijd. De tegenstander was DSO. Er was goed getraind deze week, en aangezien DSO ook niet heel hoog stond op de ranglijst, was het gevoel alom aanwezig, dat er vandaag wel wat te halen was. Dat was al te zien in de voorbereiding. Iedereen was ruim op tijd aanwezig, en ook de warming-up werd serieus aangepakt. De concentratie was op de gezichten van de spelers af te lezen. Vanaf het beginsignaal werd er prima gevoetbald door beide ploegen, en het spel golfde op en neer. Er waren kansen voor beide teams. Het eerste doelpunt was voor onze helden met een prima diagonaal schot van Elian. Voor we klaar waren met juichen stond het helaas al weer gelijk, en even later was het zelfs al 1-2.

De 2-2 was een heel bijzondere, want Yassine ging op avontuur, waarbij het op een kansloze missie leek uit te lopen. Vanuit een onmogelijke hoek scoorde hij, waarbij we aan de kant eerst dachten, dat de bal naast was gegaan. Dit was tevens de inleiding voor een zeer goede periode van Duno, bekroond met een doelpunt uit een prachtige vrije trap van Sem (3-2). Voor rust viel er zelfs nog een vierde doelpunt, en wel van Ali. DSO probeerde voor rust nog wel terug te komen, en Duno kwam voor eigen doel nog voor een paar hachelijke situaties te staan, maar gescoord werd er niet meer. De euforie aan de kant was groot, en ook de spelers putten hier zoveel zelfvertrouwen uit, dat in het begin van de tweede helft Duno continu in de aanval was, en het wachten leek op de genadeklap. Onze helden konden het beslissende zetje echter niet geven, en dan zul je zien, dat er een doelpunt aan de andere kant valt. Dat gebeurde ook, al was dit doelpunt enigszins discutabel, omdat er op dat moment per ongeluk een speler te veel van DSO in het veld liep. Dit bleek de ommekeer, want Duno vergat daarna te blijven voetballen. Het werd 4-4, en zelfs 4-5, terwijl Duno daar geen kansen meer tegenover kon stellen. Helaas dus weer een nederlaag na een heel goede wedstrijd, waarbij helaas de concentratie niet tot het einde vastgehouden kon worden. Hopelijk kunnen onze helden wel met een goed gevoel terugzien op het vertoonde spel, en dit meenemen naar de volgende wedstrijden. De punten zullen dan vanzelf wel een keer komen. Volgende week wordt er weer gespeeld, en wel uit tegen Nootdorp. Ruud Nobel