DUNO F1 verliest na goed begin

9 mei 2012 0:00

Op verzoek van Quick was de wedstrijd verplaatst van de zaterdagochtend naar de dinsdagmiddag. Het was druilerig weer, en misschien was dat ook de reden, dat er geen scheidsrechter aanwezig was. Jeffrey wilde blijkbaar weten, of ik als verslaggever ook een dubbele taak aankon, want ik was nog niet van mijn fiets afgestapt , of er werd mij al gevraagd of ik wilde fluiten.
Na enig tegensputteren, met als excuus mijn verkeerde schoenen, gaf ik toch toe, en zo kon om 17:30 uur de wedstrijd starten. Onze helden begonnen furieus, en combineerden er op lustig op los, en creëerden zo een aantal kansen.
Elian en Ali toonden weer eens aan een levensgevaarlijk koppel te zijn, want de 1-0 van Ali was na een voorzet van Elian, en de 2-0 van Elian was na een pass van Ali, waarbij Elian het wel heel mooi afmaakte, door de bal over de keeper heen te spelen. Het werd zelfs 3-0 door Ali, en een verrassing tegen deze geduchte tegenstander hing in de lucht.
Quick ging in de aanval, waarbij ze mij als extra man probeerden te gebruiken, wat zeer tegen de zin was van een wat al te luidruchtige toeschouwer van Quick, die meende dat dit nu al de tweede keer was, dat ik in de weg liep, en dat ik niet in de diagonaal moest lopen, of juist wel. Ongetwijfeld gespierde scheidsrechterstaal, maar voor een gewone sterveling moeilijk te begrijpen. De eerstvolgende aanval na dit ‘incidentje' vloog erin, en de achterstand werd weer overbrugbaar.
Niets aan de hand nog, maar blijkbaar was DUNO dusdanig van slag, dat men vergat te verdedigen, met als gevolg dat de prachtige voorsprong voor de rust nog werd omgebogen in een 5-3 achterstand.
In de rust probeerde Jeffrey de kopjes weer omhoog te krijgen, maar na de rust bleek ook wel weer, dat Quick gewoon over een heel goed team beschikt. Men wist elkaar vaak blindelings te vinden. Daar kwam nog bij, dat er bij Duno bijna niets meer goed ging. Er werd niet meer overgespeeld, er werd door het midden uit verdedigd, of in een aantal gevallen kregen de tegenstanders veel te veel ruimte, maar wat nog het ergste was……de spelers gingen op elkaar lopen mopperen.
Het werd dus een gevecht voor een kansloze zaak, en de eindstand van 9-3 was dan ook niet vreemd, al schoot Elian nog één keer op de paal. Volgende week wordt er weer op dinsdag gespeeld, en wel de uitwedstrijd tegen Nootdorp. De laatste wedstrijd van het seizoen, met als inzet de 7e plek op de ranglijst.
Hopelijk gaan we daar nog 3 punten pakken.