3/3: F1 krijgt een lesje in efficiënt voetbal

3 maart 2012 0:00

Quick Steps - DUNO F1, 3 maart 2012

Vandaag stond de wedstrijd tegen Quick Steps op het programma. Dit was een geduchte tegenstander, want zij stonden vrij hoog op de ranglijst. DUNO kwam echter goed uit de startblokken, en creëerde direct een aantal kansen, maar helaas zonder resultaat. Bij de tegenstanders liepen een aantal zeer snelle jongens rond, zodat ze vrij gemakkelijk konden overschakelen van verdediging naar aanval. Uit zo'n snelle uitbraak werd de 1-0 gescoord. Hoewel DUNO prima bleef combineren, werd er niet gescoord.

De bal werd soms te lang vastgehouden, de eindpass was niet zuiver genoeg, het schot was te zacht of een prooi voor de uitstekende keeper. Opnieuw was een counter van de tegenstander succesvol, en zo moesten we bij de rust genoegen nemen met een 2-0 achterstand. Romano was enigszins aangeslagen na het tweede doelpunt, en hij werd opnieuw vervangen door Mert, die vorige week ook al de tweede helft gekeept had. Het wedstrijdbeeld was eigenlijk identiek aan de eerste helft. DUNO bleef de kansen niet benutten, en bij Quick Steps leek elke kans wel raak te zijn, waardoor er een wat geflatteerde 6-0 op het scorebord kwam te staan.

DUNO creëerde nog een aantal grote kansen (3 x Elian en 1 keer Yassine), waar er helaas maar één van gescoord werd door Elian. Hij trof ook nog twee keer de paal. Het werd op papier een grote nederlaag, maar ondanks het feit, dat Quick Steps verdiend de wedstrijd had gewonnen, was de nederlaag iets te groot uitgevallen. Eén van de begeleiders van Quick Steps kwam ons nog vertellen, dat DUNO het eigenlijk had verdiend om te winnen, omdat zij veel beter hadden samen gespeeld dan zijn eigen team. Dat was erg aardig van hem, maar was iets te veel eer, want Quick Steps had duidelijk aangetoond heel efficiënt met hun kansen te kunnen omspringen. Een nederlaag met perspectief dus, en hopelijk gaan we de komende weken toch nog een aantal punten pakken. Volgende week staat er geen wedstrijd op het schema, maar wie weet wordt er nog een oefen- of inhaalwedstrijd gepland.