F1 legt een superteam-prestatie neer

21 maart 2009 0:00

WIPPOLDER F1- DUNO F1 uitslag 2 - 3 Op een zon overgoten zaterdagochtend mochten de jongens een ereschuld inlossen. In de najaarscompetitie is de F1 kampioen geworden, maar het deed een beetje pijn dat er geen datum gevonden kon worden voor de echte kampioenswedstrijd tegen Wippolder. Gevoelsmatig stond er dan ook meer op het spel dan een wedstrijd in de eerste klasse. De F1 kwam de eerste minuten onder zware druk te staan, maar kansen werden niet weggegeven. Na vijf minuten kreeg de F1 voor het eerst te maken met een overtalsituatie, Een speler van Wippolder maakte een natrappende beweging en werd zonder pardon voor minimaal 5 minuten uit het veld gestuurd. Dat dezelfde speler nog geen drie minuten later aan mocht leggen voor de verwoestende 1-0 uit een vrije trap nemen we de scheidsrechter niet kwalijk; hij was erg streng, maar volstrekt onpartijdig. Onze jongens lieten de kopjes niet hangen maar lieten juist hun beste spel in deze competitie zien; mooie combinaties resulteerden in goede kansen. Uit een mooie assist van Danny wist Wesley heel knap de 1-1 te scoren. Duno voerde de druk op. Timon wist fraai de bal te veroveren na een ingooi van Wippolder en vond Wesley voor de goal die de bal kon binnentikken. Damian blonk de eerste helft uit met zijn perfecte uittrappen die telkens heel goed geplaatst waren. Op wat afstandschoten die meestal ver naast gingen had hij een rustige eerste helft. De tweede helft begon de F1 weer prima en kreeg het mooie kansen via Danny en Ricky, en Tony, maar pech en goed keeperswerk voorkwamen een grotere voorsprong.Tegen de verhouding in kwam Wippolder met het nodige geluk op 2-2; Via een verdediger belandde de bal met een mooie curve in de bovenhoek. Even leek de F1 aangeslagen. Wippolder stuurde steeds meer man naar voren en was best dreigend. Uitgespeelde kansen kreeg het echter niet. Mooi was te zien dat Ezam. Papmor en Timon steeds slimmer worden in het verdedigen en perfect het moment van instappen aanvoelden. Keeper Damian had het de tweede helft best lastig; Het veld bij zijn goal was kei hard en erg oneffen. Begin tweede helft blesseerde hij bij een duik zijn schouder maar kon gelukkig verder keepen. Hij moest erg allert blijven want door het slechte veld bleek elk rollertje levensgevaarlijk. Lig je mooi op tijd in de hoek, krijgt de bal een rare stuit en dreigt de andere hoek in te rollen. Met mooie reflexen wist Damian het doel verder schoon te houden. Het was jammer dat de F1 de tweede helft te veel liep met de bal en het speelveld te groot liet, want er waren legio kansen op kansen. Mooi was daarintegen te zien dat de F1 geen genoegen nam met een gelijkspel, maar perse wilde winnen. Vlak voor tijd kwam de beloning toen Danny uit een vrije trap de 2-3 wist te scoren.
Een super teamprestatie!! Een heerlijke wedstrijd om te zien; af en toe heel goed voetbal, steeds veel spanning en een mooi scoreverloop. Zaterdag wacht Concordia dat verassend HVV versloeg afgelopen zaterdag. Kan weer een mooie pot worden. Harold