Spectaculaire wedstrijd DUNO F1 bij HMC F1

8 oktober 2011 0:00

HMC F1 - DUNO F1 4 - 3 Het weer is de afgelopen week flink omgeslagen en daarom was het voor het eerst dit seizoen spannend of de wedstrijd bij HMC wel door kon gaan. Onderweg naar de wedstrijd konden we nog genieten van een prachtige regenboog. Het veld lag er redelijk bij dus er kon worden gespeeld. Voor HMC stond er nog wel wat op het spel want bij winst konden zij de eerste plaats in de poule halen. Voor Duno was bij winst de vierde plaats het hoogst haalbare. In het begin van de wedstrijd was HMC wel wat sterker, deels ook omdat onze helden wel wat ontzag hadden voor de tegenstander. Dit bleek niet nodig, want gaandeweg de eerste helft was duidelijk dat Duno de afgelopen tijd heel veel heeft bijgeleerd en ook voor de betere teams in deze klasse niet bang hoeft te zijn. Toch was het HMC dat de rust in ging met een 2-0 voorsprong. Duno had zeker wat kansen gehad maar HMC had een zeer goede keeper in het doel staan waarvan we achteraf hoorden, dat hij voor het eerst keepte omdat de 'echte' keeper vandaag niet aanwezig was.
Onze helden deden er in de tweede helft nog een schepje bovenop en er ontstond een prachtig voetbalgevecht. Sem was heer en meester in de achterhoede en Ali begon ook steeds beter te draaien. Tijdens een prachtige passeeractie vergat de tegenstander van Ali even dat hij de bal moest spelen en niet de man met een behoorlijke overtreding als gevolg. De scheidsrechter floot voor een vrije trap maar helaas liepen de emoties aan de kant hoog op. Het is geen goede zaak dat we dit soort zaken al bij de F moeten meemaken. Als volwassenen moeten we hierin toch het goede voorbeeld geven. Aan de ouders werd verzocht het veld te verlaten en achter het hek plaats te nemen. Daarna kon de wedstrijd weer doorgaan. Gelukkig lieten onze helden zich niet van de wijs brengen en Elian was degene die de aansluitingstreffer maakte en voor het eerst de keeper van HMC wist te kloppen. Hier bleef het niet bij want de tweede treffer van Duno was een juweel. Levi nam de corner en speelde de bal als verrassing kort terug op Sem. Sem gaf voor en Ali controleerde de bal heel goed en nam de bal van dichtbij in één keer en zo stond het weer gelijk. Aan de kant begonnen we voorzichtig te hopen dat er wellicht nog wat meer te halen was maar toen ging het helaas mis. Romano verkeek zich op de natte, gladde bal en dus hadden we maar kort kunnen genieten van de gelijke stand. Even later werd het zelfs 4-2 en de wedstrijd leek beslist. Toch gaven onze helden het nog steeds niet op en direct vanuit de aftrap draaide Elian zich vrij gaf een mooie steekpass op Ali die met een prachtige individuele actie de 4-3 aantekende. Helaas was er geen tijd meer om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en dus moest er worden berust in een eervolle nederlaag.
Als publiek zijn we verwend met een prachtige wedstrijd, waar helaas toch een smetje op rust door het al eerder genoemde incident. Laten we hier met z'n allen van leren zodat we dit soort zaken in de toekomst kunnen voorkomen en het voetbal als spel centraal blijft staan.