DUNO JO9-2 haalt het uiterste eruit tegen goede tegenstander

11 februari 2018 0:00

DUNO JO9-2 - 's Gravenzande JO9-5 3-5, zaterdag 10 februari 2018

De eerste competitie wedstrijd op het thuisfront. Zoals bij elke wedstrijd vindt voor de warming up de tactische bespreking in de kleedkamer plaats.

Beide teams staan klaar op het veld. De spelbegeleider is vandaag een speler vanuit de JO13-1, onder leiding van trainer/leider DUNO. Een goede leerschool. Fluitsignaal klinkt en de bal wordt rondgespeeld. Nog in de eerste minuut valt in het doel van DUNO de 0-1. Het ging zo snel, deze zagen we niet aankomen. DUNO is van dit snelle doelpunt onder de indruk en dat merk je aan het spel. Ongeveer 5 minuten later volgt de 0-2.

'S Gravenzande is feller en sneller en zet DUNO razendsnel op een 0-3 achterstand. De kopjes bij DUNO gaan een beetje hangen en de wissels staan erbij en kijken ernaar. Zijn hierdoor gebrand om erin te komen. Vlak voor de time out volgt een kanonskogel van een afstandsschot op het doel van 's Gravenzande, YES! 1-3.
JO9a
Tijdens de time out wordt er bij DUNO gewisseld. DUNO heeft tijdens de time out instructies gehad en gaan feller weer met het spel verder. Een uittrap van de keeper van 's Gravenzande komt in de voeten van een DUNO-speler. Vanuit deze actie volgt de 2-3. Na de aftrap volgt een gevecht om de bal. 's Gravenzande loopt met 1 speler 3 DUNO spelers voorbij en maakt de 2-4. Gelukkig lukt het DUNO hier snel op te reageren met de 3-4. Het is een spannende eerste helft.
Rust.
De spelbegeleider levert de fluit in bij de trainer/leider van DUNO en gaat naar zijn eigen wedstrijd. Bedankt! Na het nuttigen van de limonade en de instructies van de trainers, staan de teams klaar voor de tweede helft. DUNO is gebrand op het maken van meer doelpunten. De bal wordt uit gespeeld en DUNO krijgt de "ingooi". Vanaf de zijkant wordt ingedribbeld gevolgd door een poeier van een schot, helaas bovenkant lat.
Na het uittrap van de keeper is 's Gravenzande op weg naar het doel van DUNO. De keeper komt uit en komt in botsing met de speler, maar houdt de bal. Er wordt een vrije trap gegeven. De DUNO keeper dribbelt de bal in en wil de speler van 's Gravenzande uitspelen. Dit gaat te ver en bijna mis. Speler gaat op het doel af en grijpt nog net de bal. De harten langs de lijn hebben een paar extra slagen gemaakt!
JO9b
DUNO krijgt nog een aantal mooie kansen maar deze gaan helaas naast en over. 's Gravenzande benut de kans wel en met een mooi schot wordt de 3-5 gemaakt.
Time out.
De laatste 10 minuten gaan in en de teams zijn weer op stoom. DUNO laat mooi overspel zien met een schot op het doel. Jammer net naast. De laatste minuten worden over het algemeen gespeeld op de DUNO helft. Het is een spannende slotfase maar het lukt DUNO om de uitloop van 's Gravenzande te stoppen. Het eindsignaal klinkt en het is tijd voor de penalty's.