DUNO JO9-2 knap tweede op internationaal toernooi Brugge

29 april 2018 0:00

Eindelijk is het zover, het Internationaal Toernooi te Brugge voor de DUNO JO9-2! De kinderen kunnen niet wachten om te vertrekken. Vrijdagmiddag vertrekken de mannen en de moeders bewaken het fort. Want het is tenslotte een mannen weekend!

Bij aankomst in de Hostel de bedden opmaken en daarna een restaurantje op zoeken voor een lekkere maaltijd. Natuurlijk op tijd naar bed, want we moeten fit zijn voor de wedstrijden! Op tijd?!?!.....Hmmmm....beetje keten hoort er natuurlijk ook bij.....De volgende morgen iedereen fris en fruitig aan het ontbijt. Een goede bodem want we gaan knallen vandaag!
De eerste wedstrijd staat om 09.30 uur op het programma. DUNO is nerveus. De spelregels zijn net even anders dan normaal, dus alles even goed doorgenomen. In het veld 4 spelers en 1 keeper op een kwart speelveld. Het fluitsignaal klinkt en gaan met die banaan! Het eerste doelpunt van DUNO brengt wat verwarring en commotie. DUNO keeper schiet namelijk uit rechtstreeks in het doel van de tegenpartij. Gelukkig wordt deze uiteindelijk goedgekeurd. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een 5-1 winst. De eerste is binnen!
JO9 2 int toernooi Brugge snacken
Even rust voor de tweede wedstrijd. DUNO is wakker en in vorm. Speelt met vlagen super mooi voetbal. Ook deze winnen we, nu met 6-0!
Zou het dan echt gaan gebeuren, de finale? Stiekem wordt er onderling over gesproken en op gehoopt. De laatste wedstrijd. De tegenstander is sterker dan de andere. Het is spannend, vlak voor rust komen we 1-2 achter. Tijdens de rust wordt iedereen opgepept. Iedereen gaat voor 200% er tegenaan en sluiten de wedstrijd af met 4-2 winst. We staan in de finale!!!
JO9 2 tweede int toernooi Brugge copy
Yes! De finale. De spanning is van de gezichten af te lezen! Instructies worden gegeven en iedereen is er klaar voor. Helaas blijkt deze tegenstander te sterk. Als snel staat DUNO achter en raakt uiteindelijk achterop. We verliezen met 0-9, maar kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. Later werd bekend dat de tegenstander bestond uit spelers van verschillende bvo's uit België. Even moet de teleurstelling verwerkt worden (dit duurt echt even) maar tijdens de prijsuitreiking kan er weer gelachen en gefeest worden! Een knappe tweede plaats op een sterk bezet Internationaal Toernooi in Brugge!