DUNO F3 speelt gelijk

21 november 2009 0:00

Daan de Ligt

Verslag Die Haghe F4 - Duno F3 1 - 1 (0 - 1) 21 november 2009

Met de nodige spanning was de afgelopen dagen uitgezien naar deze ‘topper' tussen koploper Duno F3 en Die Haghe, dat op de derde plaats stond. Bij winst zou de F3 vrijwel zeker van het kampioenschap van deze najaarscompetitie zijn en Die Haghe had de punten hard nodig om nog een kans te blijven houden. Voor de afwisseling was het dit keer droog weer bij de aftrap en, omdat beide teams op oorlogssterkte waren, speelden we weer 8 tegen 8. Die Haghe trok zich vanaf het begin massaal terug voor het eigen doel en het was aan Duno om een opening te vinden. Helaas leek de druk toch een beetje toe te slaan bij onze jongens: regelmatig struikelden spelers in hun ijver over de bal en kansen die er normaal gesproken toch in gaan, waren deze keer niet aan onze aanvallers besteed. Daarnaast beschikte de tegenstander over een grote en sterke keeper, die vandaag goed in vorm bleek. Net toen het leek of de bal er vandaag helemaal niet in wilde, viel vlak voor rust toch de openingstreffer: een laag en hard schot in de korte hoek van Joey was ook de keeper te machtig, 0 -1 voor Duno. Ondanks nog enkele kansen voor Duno die net naast gingen, werd met deze stand de rust bereikt. Hoewel de tegenstander er in de eerste helft niet echt aan te pas was gekomen, was het toch zaak de voorsprong wat verder uit te bouwen. Met dat uitgangspunt begonnen we dan ook aan de tweede helft. Jammer genoeg slaagden we er niet in om de beslissing te forceren: het verdedigingsblok van Die Haghe wankelde enkele malen, maar er echt doorheen komen lukte maar niet. En als zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Weinig alert uitverdedigen van Duno halverwege onze eigen helft leidde tot een struikelpartij van de tegenstander en een vrije trap. Die werd door Die Haghe heel snel genomen en van grote afstand zeilde de bal over alles en iedereen heen in het Duno-doel. Met man en macht probeerde Duno toch nog de volle winst naar zich toe te halen, maar de overtuiging en het benodigde geluk ontbraken vandaag. Het eindsignaal bracht een door Die Haghe luid bejubeld gelijkspel. Wat vreemd, als je beseft, dat ze hiermee definitief kansloos voor het kampioenschap zijn geworden. Voor ons rest nu de beslissende wedstrijd volgende week tegen HBS uit. We staan een punt voor, dus een gelijkspel is genoeg, maar het belangrijkste is, dat we gewoon lekker en met veel plezier gaan voetballen en voor onze kansen gaan. Sjaak Hof