F3 wint en speelt beste seizoenswedstrijd

5 februari 2011 0:00

DUNO F3 - HOUTWIJK SV F3 4 - 3
De storm gierde over het kunstgras van DUNO waarbij het duidelijk was dat we een helft sterke wind tegen hadden en de andere helft een stevige storm mee. Vandaag was het de wedstrijd tegen de koploper, immers Houtwijk had tot nu aan toe alles gewonnen. Onze jongens waren gebrand op het halen van de overwinning en dit was ook de gehele wedstrijd duidelijk te zien.
De start van zowel DUNO als Houtwijk was prima, er ontstond al vrij snel een gelijk opgaande wedstrijd waarbij teams hun uiterste best deden. Er waren kansen voor o.a. Gio, die jammer genoeg net naast schot en nog een aantal keer waren we dicht bij een doelpunt. Houtwijk speelde snel en diep en werd gesteund door de harde wind mee. Er waren voor Houtwijk een aantal kansen maar werk van de verdediging met Freddy, Luke en Craig met daarachter prima keeperswerk van Erik, voorkwam lang een doelpunt. Een uitval van Houtwijk leek over de achterlijn te gaan maar werd door een speler van Houtwijk toch nog binnen gehouden, waarna deze speler netjes de 0-1 maakte. Dit was ook de ruststand.
De tweede helft hadden we de wind mee en gingen we vol op de aanval met hoge ballen van achteruit, ook verre uittrappen van Erik. Dit leidde tot een prachtig doelpunt vanuit de linkerkant door Justin, die de bal hoog over de keeper aan de andere kant in de kruising schot 1-1 (Justin leek wel op Christino Ronaldo). DUNO ging er gelijk weer tegenaan en Luke maakte met een hakje uit een hoekschop de 2-1 voorsprong (Luke leek wel op Arjan Robben). Lang duurde de pret niet, want Houtwijk kwam snel weer op 2-2 door de strakke voorzet, die niet goed werd verwerkt en er een simpele intikker overbleef. DUNO ging weer vol in de strijd met iedereen naar voren en door doelpunten van Luke en Mick liepen we uit naar 4-2 met nog twee minuten te spelen. Houtwijk kwam nog terug tot 4-3, maar de tijd was om en onze overwinning was binnen.
De penalty's werden zoals altijd weer prima genomen na afloop, DUNO is hier heel goed, maar ook Houtwijk, dus was het vrijwel gelijk, vrijwel iedereen had gescoord en van beide kanten waren er maar twee missers.