DUNO F3 wint ruim van HBS ondanks uitgeleende topspelers en met prima debuterende scheidsrechter

16 maart 2014 0:00

DUNO F3 - HBS 4-0, zaterdag 15 maart

Na een week prachtig weer, viel het weer even tegen vanochtend. Waterkoud en een dun windje. Het was ook weer erg vroeg, om 8 uur verzamelen. Iedereen is weer keurig op tijd, en ik zie Jasper na een paar ziektedagen gelukkig ook weer. Cody was zelf op de fiets gekomen, en zonder zijwielen en zonder vallen ook keurig op tijd. Op aangeven van Hans geeft iedereen elkaar een welkomsthandje, echt leuk om te zien. Een prima team is het. Kunnen wij als WhatsApp team ook wel invoeren. Of toch niet, want de groep is zo groot dat dan de kans bestaat dat we het begin van de wedstrijd dan missen. Marco zit weer in de trein, maar hij heeft wel geëist dat we hem wat beter op de hoogte houden vandaag. Er staat een webcam op veld 1, misschien waren de mannen wel live te volgen? Rob is er vandaag ook weer een keer bij. Er is deze week wat ijzerwerk uit zijn voet verwijderd, dus hij kan niet werken. Eindelijk kan hij wel weer zonder problemen door detectiepoortjes. We krijgen van Petra een heerlijk bakkie, en de jongens zijn alvast aan het warming uppen. Hans, Ruud en Douglas hebben hun eigen warming up en houden een balletje hoog, goed hoor!

De trainer van HBS is druk in de weer om een team bij elkaar te krijgen. Druk pratend (met volgens een toeschouwer zijn weekendgebit in) loopt hij heen en weer. Een gebroken hand, koorts en een vakantieganger maken het haast onmogelijk voor hem. Uiteindelijk komt hij aan zes jongens. Hij huurt voor deze wedstrijd een van onze jongens. We kunnen eigenlijk niet kiezen, want we hebben gewoon 9 toppers. Raoul offert zich op voor de eerste helft en Jelmer gaat de tweede helft. Klasse jongens, nu kan de wedstrijd toch doorgaan. Van de vorige wedstrijd tegen HBS weet ik nog dat het lastig scoren was, en daar lijkt nog geen verandering in te zijn gekomen. Na het beginsignaal van de prima scheidsrechter in opleiding Calvin Mulder zijn we constant in de aanval. Veel corners en halve kansen. Maar HBS heeft een prima verdediging. Wat echt leuk is, is ons samenspel.

De techniek en tactiek van de trainingen worden prima in de praktijk gebracht. Hele mooie en goede passes maken het HBS haast onmogelijk om aan de bal te komen. Raoul grijpt nog wel een paar keer in voor HBS, hij kent zijn tegenstanders van vandaag natuurlijk door en door. Ruben keept bij ons vandaag de hele wedstrijd, en bewijst zijn klasse door de enige gevaarlijke bal keurig te stoppen. Dat zijn de beste keepers Ruben, niets te doen hebben, en dan dat ene moment er staan. Thijn weet gelukkig vlak voor rust met een mooie knal toch nog de verdiende voorsprong te scoren. Geen keeperswissel dit keer in de rust, maar wel Jelmer voor Raoul naar de tegenstander. Moest Raoul het nog met een geel hesje doen, Jelmer krijgt een officieel HBS shirt aan. Staat hem goed, maar hij is niet te koop hoor, een helft huren is genoeg.

De tweede helft gaat verder met heel goed voetbal van onze kant. HBS houdt alleen maar tegen, maar probeert het wel, vooral via Jelmer. De coach van HBS roept en roept en roept. Het mag niet baten. Een prima voorzet van Nick op Vince, die de bal vervolgens prachtig binnenschiet, gooit de wedstrijd op slot. De overwinning is binnen, en zou Vince weer naar ADO mogen vanavond? We spelen de bal goed rond, en Lucas maakt er met een mooi doelpunt ook nog 3-0 van. Volgens mij heeft Ruben de tweede helft de bal helemaal niet gehad. Na een afgeslagen bal ziet Bas zijn vader en opa achter het doel staan en mikt op hen. De bal vliegt prachtig in het doel, en de eindstand wordt verdiend 4-0.
Ruben, een wedstrijd zonder tegendoelpunt is bij de F'jes heel bijzonder hoor! Bij de penalty's hoort Jelmer weer gewoon bij ons, en omdat wij met veel meer zijn winnen we dit ook. Vooral de laatste van Raoul was mooi in de hoek. De derde helft moeten Nick en Bas aan zich voorbij laten gaan. Ze moeten snel naar Wassenaar om de F1 aan voldoende spelers te helpen. Waar zouden DUNO en de tegenstander van vandaag zijn zonder de toppers uit de F3! Ik ga met Nick mee, dus ook geen koffie meer voor mij, en dus blaas ik het verhaaltje nu maar uit.