DUNO F3 zet tegen SC Monster mooie teamprestatie neer

11 januari 2014 0:00

S.C. Monster F4 - DUNO F3 1-6

Allereerst wil ik iedereen die dit leest een gelukkig nieuwjaar toewensen. Ik heb er weer heel veel zin in.
Vandaag in de winterstop een heuse oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het miezert een beetje en het is volgens mijn gevoelsthermometer dik onder nul. De auto rijdt uit zichzelf al naar Monster, en bijna als vanzelf lopen we naar kleedkamer 17 en veld 6B. Al onze mannetjes zijn weer van de partij, en Monster probeert het na eerst de F6 en F5 vandaag met de F4. Ze willen toch een keer van ons winnen. Er zijn wel een paar verschillen met de twee voorgaande ontmoetingen; een andere scheidsrechter, Rob vervangt Irene, en Marco vervangt Marina voor de foto's. Klasse Rob, om met zo'n griep onder de leden toch te komen.

De wedstrijd komt moeizaam op gang. Raoul is de eerste helft keeper. Monster neemt het initiatief en krijgt een paar corners. Deze worden hard en hoog voorgeslingerd, maar leveren verder geen gevaar op. Na een minuut of tien lijkt het alsof het tot onze jongens doordringt dat ze geen ontzag hoeven te hebben en gewoon lekker moeten gaan voetballen. Thijn neemt het initiatief en knalt de bal naar voren, Bas scoort uit deze aanval de 0-1. Tergend langzaam, als in slowmotion rolt de bal in het doel. De jongens lijken een beetje verbaasd te zijn door deze voorsprong. Het werkt bevrijdend, en het geleerde spel wordt gespeeld. De keeper van Monster helpt nog een handje bij een inzet van Nick, en we staan gewoon voor de derde keer op rij met 0-2 voor met de rust.
Jelmer en Raoul wisselen zoals van te voren afgesproken, en de tweede helft kan beginnen. De jongens komen los en gaan steeds beter spelen, maar het is toch Monster dat scoort. Het dreigt weer spannend te worden. De keeper van Monster schiet helaas voor hun verkeerd uit, en Nick profiteert door de bal van ver in het lege doel te knallen. In de volgende vijf minuten dacht Nick 'weet je wat, ik schiet gewoon lekker van afstand', twee doelpunten waren het gevolg. Bij de laatste flitste München 1988 even door mijn hoofd. Lucas schoot na een paar kansjes gemist te hebben uiteindelijk de makkelijk lijkende 1-6 overwinning binnen. Dit is wederom een mooie teamprestatie mannen! Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden, en als geheel zijn jullie een goede ploeg. Dat kan nog een hele leuke tweede seizoenshelft worden.

De penalty's werden weer met wisselend succes genomen, en met veel vertrouwen gaan we volgende week naar WIK. We drinken in een overvolle kantine met een paar ouders nog een bakkie. Ik dacht dat Sylvia rode handschoenen aanhad, maar het was gewoon echt zo koud buiten. Rob trakteert de jongetjes, en we halen nog wat herinneringen op. Eén blik op de jongens zegt genoeg over dit team; ze hangen gezellig met z'n allen over een tafel. Wij als papa's weten dat het zo hoort in je voetbaljeugd. Drie keer is scheepsrecht, ben benieuwd tegen welk F-team we volgende keer spelen?