DUNO F3 moet meerdere erkennen in sterk Erasmus

28 september 2013 0:00

S.V. Erasmus F2 - DUNO F3 6-0, zaterdag 28 september 2013

Vandaag staat voor onze jongens de lastige uitwedstrijd tegen S.V. Erasmus op het programma. Zij hebben de voorgaande wedstrijden met veel doelpunten verschil gewonnen. Vijf kwartier van tevoren verzamelen, even dacht ik 'moeten we naar Rotterdam', daar is namelijk een hoog Erasmusgehalte. Brug, universiteit, medisch centrum, maar nee, het ligt aan onze eigen Haagse Erasmusweg. Schitterend veld, mooi zo met de zon erop. Bouwfonds als hoofdsponsor. Die doet in bouwen en niet in parkeerterreinen zo te zien.
De jongens hebben er zin in. Collin is er gelukkig ook weer bij, en voor het eerst zijn we helemaal compleet. Al snel blijkt dat het inderdaad lastig gaat worden. Binnen vijf minuten staan we met 2-0 achter. Gelukkig redt keeper Raoul nog een paar keer. Het gaat iets beter met DUNO, en de technische staf van Erasmus begint 'm te knijpen. De (volgens mij) hoofdtrainer grijpt in bij een tackle op de bal van Diego. Hij schreeuwt hem toe een beetje rustig te doen. Ibi vindt er ook iets van en de hoofdtrainer bindt in. De vlaggen op de kantine met de tekst 'voetbalouders staan achter hun kind' nemen ze bij Erasmus te letterlijk. Ze rennen ook ìn het veld achter hun kinderen aan.

Een enorme kans voor DUNO vlak voor rust wordt net naast getikt door de Erasmus doelman. Ibi had de scheidsrechter op de tijd gewezen. De corner voor ons mocht niet meer genomen worden. Ibi, de scheids er alleen op attent maken als we voorstaan :). In de rust blijven wij als gewone F-jes buiten, Erasmus gaat naar de kleedkamer. Ik denk een donderspeech. De tweede helft komen we er namelijk niet meer aan te pas. Het wordt 6-0, en onze keeper Lucas houdt zeker nog vijf grote kansen tegen. Bij de penalty's na afloop kon je het verschil ook goed zien. Die jongetjes schoten gewoon harder. Zij zitten al langer op voetbal, en hebben per twee spelers een begeleider. Alles wordt genoteerd, heel professioneel.

Wij gaan gewoon weer lekker trainen volgende week; je ziet het elke week beter gaan. Hier leren we van, en als jullie iets meer doen wat Ibi zegt gaat het nòg beter. Jongens, we hebben verdiend verloren, maar wij hebben lekker mooiere tenues. Want zeg nou eerlijk whatsapp moeders, rood en oranje, dat kan toch echt niet.