DUNO F3 schittert tegen De Ster

5 april 2009 0:00

Daan de Ligt

De Ster F1 - DUNO F3 (2-2) 4 april 2009
Man,man…zit nu nog bij te komen van die zinderende wedstrijd van de F3 en met mij waarschijnlijk ook de ouders die de wedstrijd hebben gezien. Tegen de nummer 2 werd verdiend gelijkgespeeld na twee keer op achterstand te zijn gekomen en stond bol van de strijd en spanning van twee zeer aan elkaar gewaagde teams. Maar goed voor zover het intro nu dan de wedstrijd.
Zonder Jim en Julia, want die waren naar de Duinenmars, maar met Shane op doel, Casper en Aryan achterin, Joris als verdedigende middenvelder, Tim, Nick en Marten op het middenveld en Antonio in de spits startte de wedstrijd.
Beide ploegen begon direct fanatiek op de bal te jagen. De eerste de beste kans voor De Ster leverde ook direct een doelpunt op. Een schot van afstand werd te laat geblokt waardoor de bal onhoudbaar in het net belande. De eerste kans voor Duno was een bekeken boogbal van Antonio die maar net over het doel ging. De 2e kans was ook voor Antonio maar zijn schot gong dit keer naast het doel. Het spel golfde constant op en neer, waarbij beide ploegen kansen kregen. Na goed voorbereidend werk van Marten kwam de bal voor de voeten voor Tim. Na een goede aanname schoot hij hard op doel en doordat Antonio slim over de bal stapte zag de keeper de bal te laat en belande deze in het net. 1-1. Aan de andere kant schoot De Ster een keer op de paal en verrichte Shane een knappe redding op een schot. Verder zorgde de verdedigers Aryan en Casper dat er geen tegengoal meer viel voor rust. Ze werden daarbij prima gecoacht door keeper Shane (oké Shane zal me er niet meer mee bemoeien als trainer…haha).
De 2e helft was nog maar net van start of de bal lag al in het doel van Duno. Een hoog schot vanuit een afgeslagen corner verdween hoog in het doel. Weer op achterstand . Maar Duno liet het hier niet bij zitten en stroopte de mouwen op. Als stofzuiger was Joris de aanjager op het middenveld. Hij zette direct druk op elke bal en zorgde zo, samen met de andere hardwerkende middenvelders dat De Ster teruggedrongen werd. Dit leverde dan ook gelukkig de verdiende gelijkmaker op. Na opnieuw goed voorbereidend werk van Marten kon Nick alleen op de keeper af. Hij schoot resoluut de bal achter de keeper in het doel. 2-2.
De beste kansen waren de 2e helft nog voor Duno, maar ook De Ster bleef knokken. Door de vooral fysieke strijd tussen de spelers om elke bal had de scheidsrechter zijn handen vol.
De laatste kans van de wedstrijd was ook voor Duno. Marten kon alleen op het doel af, maar toen blies de scheidsrechter helaas net het laatste fluitsignaal. Eindstand 2-2.
Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende uitslag. Ik ben trots dat jullie vandaag zo hebben geknokt en twee keer zijn teruggekomen van een achterstand. Verder viel op dat iedereen keurig op zijn plaats in het veld bleef voetballen.