F3 geeft GDA weinig ruimte

10 oktober 2009 0:00

Duno F3 - GDA F5 uitslag 9 - 2 (6 - 0)
Ondanks dat het de voorafgaande nacht flink geregend had, gingen de wedstrijden vandaag gelukkig gewoon door. De tegenstander van vandaag, GDA F5, kwam met 7 jongens en wij waren met acht, zodat we met een wissel gingen spelen. We startten met Durian in de goal, Tristan en Leonardo achterin, Anish, Aryan en Mick op het middenveld en David en Joey in de spits. De start was weer prima: de ene na de andere Duno aanval golfde op het GDA-doel af en voordat we het wisten stonden we ruim voor: Anish (2x), David en Aryan wisten te scoren. Achterin hielden Tristan en Anish het slot goed op de deur, zodat keeper Durian weinig gevaar te duchten had. Joey wist nog twee keer goed combinatiespel doeltreffend af te ronden, zodat we de rust met een verdiende 6 - 0 voorsprong ingingen.
Na rust zagen we een iets andere wedstrijd: de Duno-aanvallers waren soms wel erg op eigen succes uit en de verdediging werd af en toe vergeten. Dat gaf GDA de kans om af en toe terug in de wedstrijd te komen, meer dan eens ontstonden gevaarlijke situaties voor het Duno-doel. De tweede helft bleef daardoor ook qua scoreverloop min of meer in evenwicht: David (2x) en Joey vonden het doel van de tegenstander nog wel, maar GDA wist nu ook iets terug te doen. Twee tegendoelpunten van GDA maakten dat de wedstrijd een 9 - 2 eindstand kende.
Puntjes om van te leren, maar het belangrijkste is, dat ik zag dat iedereen weer zijn uiterste best deed en veel plezier had. Zonder de rest van het team tekort te doen, was duidelijk dat we vandaag in Tristan toch "the man of the match" hadden. Overal op het veld was hij te vinden, waarbij de meeste Duno-aanvallen bij hem begonnen, klasse.
Volgende week weer thuis nu voor de tweede ronde van de beker, tegen Velo. Allemaal komen trainen, zodat we er zaterdag weer een mooie pot van kunnen maken.