F3 maakt het ODB knap lastig

7 maart 2009 0:00

DUNO F3 - ODB F3 uitslag 3 - 5

Na de monsterzege van vorige week moesten we vandaag aantreden tegen koploper ODB. Door de afwezigheid van Antonio, Nick en Jim waren we niet volledig, gelukkig kregen we versterking van Timon en Justin uit andere F-teams.

De 1e helft begonnen we met onze inmiddels vaste keeper Shane op doel. Joris, Casper en Justin in de verdediging. Tim, Marten en Timon op het middenveld en Julia in de spits. Vanaf het eerste fluitsignaal van gelegenheids scheidsrechter Toon (dank daarvoor) ontstond er een spannend duel tussen twee gedreven teams die wilden aanvallen. De 1e kans was voor ODB, maar het schot ging hoog over. Daarop volgde een kans van Duno. De vrije trap van Timon ging helaas ook hoog over het doel en vanuit een goede counter ging een stiftbal van Timon maar net naast het doel. Achterin werd door Joris, Justin en Casper een aantal keren prima verdedigd, waardoor ODB van het scoren werd afgehouden. De 3e kans van Timon was wel raak. Zijn schot was onhoudbaar. Kort daarop zorgde Tim op aangeven van Timon en doortikken van Marten voor de 2-0. Helaas zorgde de euforie van de voorsprong voor verslapping van de concentratie. Via twee klutsballen en balletje afwachten (helaas kennen we bij de F nog geen buitenspelregel) kon ODB vlak voor rust binnen 2 minuten op gelijke hoogte komen.

Ruststand 2-2.

De 2e helft begon zoals de eerste was begonnen. Veel strijd en kansen aan beide kanten. Schoten van Marten en Justin werden door de prima keeper van ODB gekeerd. Vanuit een corner werd het 2-3 voor ODB via een harde kopbal van dichtbij. Duno was even van slag, zodat ODB direct daarna de 2-4 kon scoren. Duno zette toen nog maar eens een keer aan. Na goed doorjagen op de bal kwam de bal bij Julia op rechts. Via een mooie actie kon ze bal langs de uitkomende keeper spelen en de vrijstaande Tim bereiken die de bal zo kon intikken. 3-4. De spanning was hierdoor terug in de wedstrijd. Helaas was het ODB dat met de 3 punten naar huis ging want in plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt aan de andere kant. Shane redde met gevaar voor eigen leven knap een doelpoging van ODB, maar vanuit de rebound werd alsnog het net gevonden. Eindstand 3-5.

Helaas verloren jongens, maar complimenten voor de getoonde inzet en we hebben het de koploper knap lastig gemaakt. Hun "8 koppige" begeleiding had het knap nerveus toen we 2-0 voorkwamen. Timon en Justin bedankt dat jullie mee wilden doen.