F3 speelt gelijk bij Quick

21 maart 2009 0:00

Quick F13 - DUNO F3 uitslag 3 - 3
Onder perfecte weersomstandigheden (leek wel hoog zomer) en op een voor ons ongebruikelijk laat tijdstip (11.15) moesten we deze zaterdagmorgen en eerste dag van de lente aantreden tegen Quick F13. Zwaar gehavend moesten we deze wedstrijd spelen met maar 7 man. Jim was ziek en Aryan en Shane moesten diplomawemmen.
Door de afwezigheid van Shane ging Marten de 1e helft keepen. Achterin moest Julia voor de nodige rust en organisatie zorgen samen met mandekkers Joris en Casper. Tim, Nick en Antonio vormden de rest van het team op het middenveld en in de spits. Direct na het eerste fluitsignaal ging Duno in de aanval door het fysieke voordeel ten opzichte van Quick (veel eerstejaars spelers) goed uit te buiten. Er werd druk op de bal gezet waardoor Quick alleen de bal kon weg schieten en niet aan voetballen toe kwam. Marten hoefde de 1e helft eigenlijk maar 1 keer reddend op te treden toen de bal dreigend bij het doel kwam maar hij de bal knap wegschoot. Julia schoof telkens goed in waardoor op het middenveld telkens de bal heroverd werd en als ze er wel doorkwamen dan warern er altijd Casper en Joris die als stofzuigers elke bal opeiste. Voorin waren er veel kansen voor Duno. Een schot van Nick werd knap geblokt door de sterk keepende doelman van Quick. Na een mooie dieptepass van Nick kon Antonio de 0-1 scoren. Kort daarop scoorde hij ook de 0-2 door vanuit een corner van Julia de bal bij de 1e paal knap binnen te tikken. Dit was ook de ruststand, maar het had een grotere voorsprong kunnen zijn als we iets zorgvuldiger hadden omgesprongen met de kansen en het overspelen.
Na rust ging Tim op doel voor Marten. Het spelbeeld bleef onveranderd. Duno had de overhand op het middenveld. Helaas verslapte de organisatie op een gegeven moment, waarschijnlijk kwam dit doordat we geen wissels hadden en we toch 0-2 voorstonden. Quick profiteerde hier knap van. Ineens kwamen de ballen wel aan en konden ze bij het doel van Duno komen. Binnen een paar minuten stond het 2-2 via twee schoten. Hierna werd Duno even wakker en via een mooie solo kon Antonio de 2-3 maken. Maar Quick gaf niet op en scoorde vlak voor het eindsignaal de 3-3.
Helaas geen overwinning jongens ook al leek het lange tijd hier wel op. Complimenten voor de 1e helft. Van de 2e helft moeten we alleen maar leren. De wedstrijd is pas gewonnen bij het laatste fluitsignaal. Probeer volgende keer te denken aan je plaats in het veld en laat je koppie niet hangen als we een tegendoelpunt krijgen. Volgende week spelen we thuis tegen BMT en hopelijk zijn we dan weer op volle sterkte.