F3 schrikt wakker en wint overtuigend

24 april 2010 0:00

Quick F8 - Duno F3 uitslag 3 - 8 (2 - 4) 24 april 2010
Aan de entourage lag het vandaag zeker niet: de F3 mocht onder een fraai lentezonnetje aantreden op het hoofdveld van Quick. Op de geblesseerde Mick en Leonardo, die moest oefenen voor zijn afzwemmen, na was het team voltallig.
Van de week hadden we extra getraind op het vrijlopen en rondspelen van de bal, dus we waren erg benieuwd hoe dat in de wedstrijd zou uitpakken. Nou, daar hoefden we niet lang op te wachten. Direct na de aftrap ging de bal heel snel van speler naar speler, tik-tik, en voordat Quick besefte dat de wedstrijd goed en wel begonnen was, lag de bal al achter hun keeper in het net.
Waarschijnlijk waren onze spelers hier zelf nog het meest van onder de indruk, want binnen enkele minuten kwam Quick alweer op gelijke hoogte. Na goed voorbereidend werk van Anish kwam Duno vervolgens weer op voorsprong: met een hard schot tekende Joey zijn tweede treffer voor vandaag aan.
De tegenstander gaf zich echter nog niet zomaar gewonnen en maakte opnieuw gelijk. Doelpunten van Anish en opnieuw Joey zorgden er voor dat we met een verdiende 2 - 4 voorsprong toch nog redelijk comfortabel de rust ingingen.
Helaas zette Duno de lijn van de eerste helft na rust niet direct voort: hoewel Anish de voorsprong eerst nog verder uitbouwde vergaten enkele Duno-spelers op dat moment toch een beetje hun verdedigende taken. Durian was kansloos bij de afronding van een snelle Quick-counter en ineens leek de zeker lijkende ruime overwinning helemaal niet meer zo zeker.
Gelukkig werd Duno hierdoor wakker geschud en via een mooi afstandsschot van Ersin en een door David goed benutte kans konden we definitief bij de tegenstander weglopen. Aryan, Erik en Tristan hielden de verdediging goed gesloten en er werden geen kansen meer weggegeven.
De 3 - 8 eindstand werd bepaald door David: bij een uitval kon hij alleen op de keeper af. Hij speelde de bal daarbij iets te ver voor zich uit, zijn uiterste poging de bal het doel in te glijden leidde tot een harde botsing met de uitlopende keeper. De bal rolde het doel in, maar de keeper bleef, zo leek het, ernstig geblesseerd liggen.
Het beroemde wonderwater van de Duno-verzorger was uiteindelijk nodig om de keeper weer enigszins op te lappen voor de penaltyserie, want de scheidsrechter had inmiddels voor het einde gefloten.
Al met al een goede overwinning, waarbij Duno uitstekende momenten afwisselde met onnodige momenten van verslapping. Daar kunnen we alleen maar van leren. Helaas was de fotograaf vandaag bij een andere wedstrijd, dus we moeten het dit keer zonder foto's doen.