Tweede overwinning voor F4

25 september 2010 0:00

Daan de Ligt

Op de eerste wedstrijddag in de herfst was het gelukkig droog en stond er een waterig zonnetje. Prima weer om te voetballen, maar voor de toeschouwers was het even wennen aan de temperatuur. Het team bestond vandaag uit Romano, Sem, Sven, Levi, Lars, Daniel, Floris, Julian, Yassine en Elian. Amir deed vandaag opnieuw mee met de F3. De thuiswedstrijd tegen Quick op het programma. Quick had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld. Zo in het begin van de competitie is het altijd even afwachten wat het niveau van de tegenstander zal zijn.

Net zoals vorige week waren de tegenstanders gemiddeld wat groter dan onze helden. Groter wil echter zeker niet altijd zeggen beter, want Duno ging gelijk voortvarend in de aanval. Er werd prachtig samengespeeld, en we waren de bovenliggende partij. Toch was de eerste grote kans voor Quick. Gelukkig stond Romano op zijn post, en met een mooie redding voorkwam hij de 0-1. Vervolgens was het weer de beurt aan Duno om aan te vallen, en Elian maakte de verdiende 1-0.

Duno was veel beter dan Quick, en het was dan ook niet verwonderlijk, dat de voorsprong werd uitgebouwd. Allereerst was er een doelpunt van Yassine (2-0). Zijn vader was bang, dat ik niet goed had opgelet, dus hij wees me er nog even op, dat het toch echt zijn zoon was die gescoord had. Bij deze genoteerd, en we zullen zijn naam verderop in het stukje nog een paar keer tegenkomen.

De derde was van Sem. Hij onderscheidt zich de laatste weken met prachtige afstandschoten, en hij is nu al de corner en vrije trappen specialist van het team. De 4-0 was van Yassine (ja daar is hij weer), al twijfelde iedereen behalve de scheidsrechter of de bal wel daadwerkelijk in het doel was gegaan. De scheidsrechter beslist, en wie zijn wij dan om ons daarover te beklagen.

We gingen dus met een gerust gevoel de rust in, misschien werd er iets te makkelijk over de tweede helft gedacht. De eerste kans was weer voor Quick, maar nu ging de bal erin. Romano zat er dicht bij, maar doordat de bal van richting werd veranderd, kon hij er toch net niet bij.

Het werd ook nog 4-2, en de wedstrijd werd weer wat rommelig. De spelers waren een beetje uit op eigen succes, en van het prachtige spel van de eerste helft was helaas niet zo veel meer over. Gelukkig was het Levi, die Duno weer op het goede spoor zette (5-2), zodat hij thuis een premie van 2 euro mag gaan opstrijken. Quick vocht opnieuw terug, en bij de stand van 5-3 dreigde het toch weer spannend te worden. Yassine gooide uiteindelijk de deur in het slot met zijn derde treffer (6-3). Dit werd ook de eindstand.

Weer een mooie overwinning, maar met wat betere concentratie in de tweede helft had de uitslag zeker hoger kunnen zijn. Je ziet het, we raken verwend.

Volgende week spelen we uit tegen BMT. Zij hebben uit de eerste twee wedstrijden 3 punten behaald.