Welverdiende zege voor DUNO F4

22 maart 2013 0:00

Leidschenveen F4 - DUNO F4: 1-2

Volgens Helga van Leur is de lente officieel begonnen. We hebben er weinig van kunnen merken: met een gevoelstemperatuur van -4 en een stevige Noordoostelijke wind (windkracht 8) stonden we op het veld van, een voor ons nog onbekende tegenstander, SV Leidschenveen F4. Zonder aanvoerder Sem want die was ziek.

De wedstrijd begon met een aftrap van Aman en Isaiah en al gauw gingen onze jongens in de 5de versnelling. In vergelijking met de wedstrijd tegen DWO werd er goed overgespeeld en uitstekend verdedigd. Heel veel kansen maar de wind werkte niet mee. Na een mooie doeltrap van Kenan en mooie acties van Bruno, Guus, Youness, Amin, Dylan en Aman is het Isaiah die de bal in de goal schiet: 0-1! Maar niet voor lang want 5 minuten voor de rust belandt de bal in onze goal: 1-1. Tijdens de rust krijgen de trainers van de scheidsrechter te horen dat Duno F4 veel slidings* maakt en dat slidings* in F-jes niet mogen.

Na instructies over de slidings*, een peptalk en wisseling van keeper, begint Duno F4 aan de tweede helft. Met wind mee lijkt de motor van Duno F4 opgevoerd te zijn en na een mooie korte corner tikt Isaiah de bal in de goal: 1-2. Leidschenveen komt knap terug maar ze komen niet langs de Duno-muur die Guus, Bruno en Youness vormen. In de laatste 10 minuten komt er een gevaarlijk moment. Na een sliding* van Bruno (prachtig op de bal!) krijgen we een vrije trap tegen (op 6 meter schuin voor ons doel). Geen paniek denkt Duno F4: koelbloedig bouwt het ene deel van Duno een muurtje…het andere deel van Duno dekt een mannetje…Leidschenveen neemt de vrije trap en…..de bal vliegt over het doel heen. Na de vrije trap, trapt Dylan (die schitterend keepte) de bal naar de overkant. We zien mooie acties van Guus, Bruno, Amin, Kenan, Youness , Aman, Isaiah en mooie reddingen van Dylan. Na wat chaos voor het doel van Leidschenveen….een doelpunt!...althans dat denken wij…de scheidsrechter beslist anders: de bal is niet over de doellijn geweest!

Even later klinkt het eindsignaal en kan DUNO F4 met een welverdiende zege naar huis!

DUNO reporter

* Uw DUNO reporter is in de KNVB spelregels & reglementen gedoken om het een en ander uit te zoeken omtrent het gebruik van slidings in de F-jes. Ter info aan alle scheidsrechters en/of trainers die dit lezen: het KNVB pupillenreglement zegt niet dat slidings niet mogen